Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πιλοτική εγκατάσταση-λειτουργία ειδικού μηχανήματος για ΑμεA σε παραλίες του Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πιλοτική εγκατάσταση και λειτουργία ενός ειδικού μηχανισμού που θα διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα -ΑμEA- σε παραλίες του Ηρακλείου και της Κρήτης ευρύτερα, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμEA Κρήτης , του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμEA Ηρακλείου, και του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή». Πρόκειται, όπως ανέφεραν ο εκπρόσωποι των ΑμEA, για ένα μηχανισμό (παγκόσμια πατέντα) που έχει σχεδιαστεί από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών που θα επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια τρίτων.

Το θέμα της προσβασιμότητας των ΑμEA σε δημόσιους χώρους είχε συζητηθεί εξάλλου σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης Κρήτης , η οποία ομόφωνα είχε αποφασίσει η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου να κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να ψηφιστεί και να προχωρήσει η διαδικασία αγοράς του μηχανισμού, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, τους δήμους και τα συλλογικά όργανα των ΑμEA.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «Σε μία περίοδο κρίσης ως δημόσιος φορέας οφείλουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και θα διευκολύνουν την σκληρή καθημερινότητα των συμπολιτών μας ΑμEA. Η πρωτοβουλία αυτή έχει κοινωνικό, αναπτυξιακό χαρακτήρα, πάνω απ’ όλα όμως είναι δείγμα πολιτισμού σε κάθε σύγχρονη κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων Χαράλαμπος Γερώνυμος δήλωσε: «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη Περιφέρεια Κρήτης για το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει έμπρακτα, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και τη ποιότητας ζωής των ΑμEA. Ειλικρινά δεν είμαστε απλά σύμφωνοι με την εξέλιξη του θέματος, αλλά ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι κάτι αλλάζει. Κοινωνία και δημόσιοι φορείς, η Αυτοδιοίκηση, είναι δίπλα μας, ενώ η τοποθέτηση-λειτουργία του ειδικού αυτού μηχανισμού στις παραλίες θα έχει και αναπτυξιακή διάσταση για τον τουρισμό μας καθώς πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη αριθμούν περί τα 80.000.000».

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμEA Κρήτης και πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμEA Ηρακλείου κ. Βιδάκης ανέφερε ότι «Η Περιφέρεια Κρήτης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου στηρίζουν με συγκεκριμένες δράσεις τα ΑμEA γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας. Είμαστε σύμφωνοι με την πρωτοβουλία αυτή και θα συνεργαστούμε στενά για την επιτυχία του εγχειρήματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.