Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Δακτύλιος στο Παρίσι λόγω ρύπανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων τη Δευτέρα στο Παρίσι και τα περίχωρά του, καθώς η Γαλλία αντιμετωπίζει εδώ και πέντε ημέρες υψηλά επίπεδα ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.

«Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση της ρύπανσης από το βράδυ της Κυριακής και κατά την Δευτέρα και την Τρίτη», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της προεδρίας της κυβέρνησης και κατά συνέπεια αποφασίσθηκε η επιβολή του μέτρου της εναλλαγής των μονών και ζυγών στην κυκλοφορία των οχημάτων στο Παρίσι και στις περιφέρειες Σεν-Σεν Ντενί, Ο-ντε-σεν και Βαλ-ντε-Μαρν.

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να είναι αρκετά αντιδημοφιλής, μία εβδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το μέτρο είχε τεθεί σε εφαρμογή και το 1997, και έχει αφήσει κακές αναμνήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικολογίας, Φιλίπ Μαρτέν.

Η ρύπανση ξεπέρασε σήμερα για πέμπτη συνεχή ημέρα το όριο συναγερμού στο Ιλ-ντε-Φρανς -την ευρύτερη περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας- και σε περιοχές της βόρειας Γαλλίας, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για τη συγκέντρωση των ρύπων. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπάρχει τέτοια συγκέντρωση ρύπων τις τελευταίες ημέρες που θα χρειασθεί χρόνος για την απομάκρυνσή τους.

Εν αναμονή της συννεφιάς και των ανέμων, τίθενται σε εφαρμογή και άλλα περιοριστικά μέτρα, στην κυκλοφορία των φορτηγών, την βιομηχανική δραστηριότητα, την λειτουργία των τζακιών, ενώ επιβάλλονται χαμηλότερα όρια ταχύτητας σε ορισμένους οδικούς άξονες.

Η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς είναι δωρεάν μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ αντίστοιχα μέτρα ισχύουν τις τελευταίες ημέρες και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation, o υπουργός Οικολογίας, Φιλίπ Μαρτέν, δήλωσε ότι επεξεργάζεται μαζί με τις τοπικές αρχές μακροπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναμένει να είναι σε θέση να ανακοινώσει μέχρι το καλοκαίρι σχέδιο για την προστασία της ατμόσφαιρας των περιοχών που πλήττονται περισσότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.