Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Στο ΕΣΠΑ τρία νέα έργα για τις Βόρειες Σποράδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, τρία νέα έργα για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, συνολικού προϋπολογισμού 890 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έργα αυτά υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νήσων Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος και Παλαιό Τρίκερι.

Το ένα από τα τρία έργα αφορά την «Αποκατάσταση Ι.Μονής Ταξιαρχών Γλώσσας Σκοπέλου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γλώσσας Σκοπέλου αποτελεί αρχαίο μνημείο και προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία. Η πράξη αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της Μονής, η οποία περιλαμβάνει το καθολικό, το υπόγειο της πτέρυγας των κελιών, τον περίβολο και μικρό οστεοφυλάκιο. Σκοπός είναι η ανάδειξη της Μονής που χρονολογείται περίπου τον 17ο αιώνα και αποτελεί σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Φορέας υλοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ φορέας πρότασης είναι ο δήμος Σκοπέλου.

Τα άλλα δύο έργα αφορούν τη βελτίωση του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου και τη δημιουργία υποδομών στίβου στην Αλόννησο, προϋπολογισμού 405 χιλ. ευρώ (με ΦΠΑ) και τη βελτίωση οδοστρώματος, προϋπολογισμού 285 χιλ. ευρώ στο δήμο Σκιάθου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.