Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

«Αρρωστημένο αστείο η ιδιοκτησία κατοικίας στην Ελλάδα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Guardian: Μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες θέλουν να πουλήσουν το ακίνητό τους.

Στη δραματική πτώση των τιμών των κατοικιών στην Ελλάδα αναφέρεται η εφημερίδα Guardian σε άρθρο της με τίτλο «Αρρωστημένο αστείο η ιδιοκτησία κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς η αγορά ακινήτων καταρρέει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπόγεια διαμερίσματα σε κάποιες συνοικίες της Αθήνας πωλούνται έναντι 5.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή στην κοσμοπολίτικη Μύκονο διασημότητες σε οικονομική στενότητα πωλούν τις πολυτελείς βίλες τους σε τιμές ευκαιρίας για τους ενδιαφερόμενους.

Επικαλούμενη τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat που είδαν το φως της δημοσιότητας, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως μόνο στην Κροατία οι τιμές των κατοικιών έχουν μειωθεί περισσότερο από την Ελλάδα. Η Guardian παραθέτει και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν πτώση στις τιμές σε ποσοστό 32% σε διάστημα τεσσάρων ετών. Η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας μίλησε με Έλληνες μεσίτες, οι οποίοι εκτιμούν ότι η πτώση βρίσκεται στο 50%.

Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, το 2005, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγιναν 250.000 πωλήσεις κατοικιών στην Αθήνα, ενώ πέρυσι οι πωλήσεις δεν ξεπέρασαν τις 3.600. «Η έλλειψη ενδιαφέροντος πέρυσι εν μέρει λόγω της απίστευτης αύξησης στους φόρους ακινήτων, δεν έχει ξανακαταγραφεί από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο», επισημαίνει ένας μεσίτης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες θέλουν να πουλήσουν το ακίνητό τους, ενώ σε όλη την Ελλάδα υπολογίζεται ότι 300.000 κατοικίες είναι άδειες.

Η συγκυρία αποτελεί «χρυσή ευκαιρία» για τους Ευρωπαίους που θέλουν μια εξοχική κατοικία στην Ελλάδα, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.