Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Οι γιατροί ζητούν να αποσυρθεί το 5ευρω

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την απόσυρση του εισιτηρίου εισόδου στις μονάδες του ΕΣΥ, ζητεί η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και καλεί τους «πολίτες να αρνούνται πληρωμές για αγαθά τα οποία έχουν ήδη πληρώσει και τα οποία το κράτος οφείλει να τους παρέχει δωρεάν».

«Το χαράτσι των 5 ευρώ αποτέλεσε αιτία πολέμου ανάμεσα στους συγκυβερνώντες, οι οποίοι φαίνεται πως διαθέτουν ελλειμματική μνήμη» αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 1991, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, ήταν ύψους 1000 δραχμών και ονοματίστηκε «εξέταστρο εξωτερικών ιατρείων» χωρίς ποτέ να εφαρμοστεί. Το 2003 η κυβέρνηση Κ. Σημίτη το μετέτρεψε σε 3 ευρώ, χωρίς και πάλι να εφαρμοστεί, και το 2010 το επανέφερε ο Α. Λοβέρδος και το ανέβασε στα 5 ευρώ.

«Τώρα ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να το επιβάλει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με το σουρεαλιστικό επιχείρημα πως αποτελεί εισφορά αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους, ενώ είναι γνωστό ότι το πληρώνουν και οι ίδιοι οι ανασφάλιστοι» καταλήγει ο κ. Βαρνάβας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.