Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Το παγκόσμιο αναπηρικό κίνημα συνεδριάζει στην Αφρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.02.2014

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη, που τα τελευταία 2 χρόνια κατέχει την θέση και του προέδρου της IDA, η Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα (3-5 Μαρτίου) στο Ναϊρόμπι της Κένυα. Παράλληλα, από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στα χρονικά μιας εξαιρετικής σημασίας παν - αφρικανική συνάντηση των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία, στην οποία θα προεδρεύσει ο κ. Βαρδακαστάνης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης θα βρίσκεται στο Ναϊρόμπι για την προετοιμασία αυτής της απαιτητικής εβδομάδας από το Σάββατο 1 Μαρτίου. Στην συνεδρίαση της IDA θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η αναπτυξιακή ατζέντα και τους στόχους μετά το 2015, η σύμπραξη με τον ΟΗΕ για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, θέματα ένταξης, χρηματοδότησης κλπ.

Στην παν- αφρικανική συνάντηση των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία που θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου, δεκάδες θα είναι οι ομιλητές που θα δώσουν το στίγμα της κατάστασης για τα άτομα με αναπηρία στις χώρες τους. Την έναρξη θα κηρύξουν, μαζί με τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη, η κ. Rosangela Berman-Bieler από τη UNICEF, ο Πρέσβης Dr. Mustapha Sidiki Kaloko, από την Αφρικανική Ένωση (Commissioner For Social Affairs, African Union), ο κ. Shuaib Chalklen, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την Αναπηρία και ο κ. Samuel Kazungu Kambi, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κένυα.

Η ΕΣΑμεΑ από κοινού με την IDA θα ενημερώνει με συνεχή δελτία Τύπου. Φωτογραφικό υλικό θα παρέχεται στο προφίλ της ΕΣΑμεΑ στο facebook.

(Σ.σ. EDF, European disability forum= Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, IDA, International Disability Alliance= Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία)

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 100 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.