Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Βράβευση κλινικής της κτηνιατρικής σχολής πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το βραβείο απονεμήθηκε για την διαχείριση του έργου GOSHOMICS.

Βραβείο αριστείας έλαβε για ακόμη μια φορά η κλινική «Μαιευτικής και Αναπαραγωγής» του τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το εν λόγω βραβείο αριστείας (2013) είναι το τρίτο πού απονέμεται στην Κλινική από το ΥΠΑΙΘ, μετά τα δύο βραβεία πού απονεμήθηκαν από το ΥΠΑΙΘ το 2012. Το εφετινό βραβείο απονεμήθηκε για την
διαχείριση του έργου GOSHOMICS, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό έργο για το οποίο απονεμήθηκε βραβείο σε ελληνική κτηνιατρική σχολή.

Στο έργο συνεργάζονται κλινικές/εργαστήρια των δύο κτηνιατρικών σχολών της χώρας, ένα εργαστήριο ιατρικής σχολής, ένα εργαστήριο ΤΕΙ και ένα εργαστήριο του ιατροβιολογικού κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών. Συντονιστής είναι ο καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Παν. Θεσσαλίας Γιώργος Χ. Φθενάκης. Το έργο αναφέρεται στην ανάλυση των βιολογικών χαρακτηριστικών εγχωρίων φυλών και στη δημιουργία μίας καινοτόμου βάσης δεδομένων για τις εγχώριες φυλές προβάτων και γιδιών, για διευκόλυνση της κατανόησης και της διάγνωσης των νοσημάτων τους.

Βίντεο της Κλινικής Μαιευτικής και Αναπαραγωγής
του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης απονομής βραβείου επιστημονικής αριστείας.

Η παρουσίαση του βραβείου στον ιστοχώρο του ΥΠΑΙΘ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.