Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Θα ελεγχθούν οι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τα ιδιωτικά χωρίς άδεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έλεγχο από το Υπουργείο Παιδείας ζητά ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης.

Οι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τα 20 ιδιωτικά λύκεια, που λειτουργούν χωρίς άδεια, διαβιβάστηκαν από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ Ρακιντζή, στον Υπουργό Παιδείας. Ο κ. Ρακιντζής ζητά τον έλεγχο της αλήθειας των καταγγελλόμενων και να προχωρήσει το Υπουργείο σε περαιτέρω ενέργειες. Η παραπάνω ενέργεια του Γενικού Επιθεωρητή προκάλεσε την αντίδραση της ΟΙΕΛΕ που σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι ο ρόλος του κ. Ρακιντζή δεν είναι αυτός του απλού διαβιβαστή εγγράφων αλλά του ανθρώπου που επιθεωρεί τις παρανομίες.

Το όλο ζήτημα προέκυψε όταν από έλεγχο τη λίστας των αδειοδοτηθέντων σχολείων η ΟΙΕΛΕ διαπίστωσε ότι δε συμπεριλαμβάνονταν 20 ιδιωτικά λύκεια. Μάλιστα η ΟΙΕΛΕ επεσήμανε ότι η λειτουργία των σχολείων χωρίς άδεια καθιστά έωλους τους τίτλους σπουδών και τη διενέργεια των εξετάσεων παράνομη διαδικασία. Σε επικοινωνία που είχε το news.gr με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρούτο γνωστοποιήθηκε ότι τα σχολεία που δεν έχουν άδεια αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. «Αναμένεται 2-3 σχολεία να λάβουν άδεια καθώς είχαν κάποια θέματα κτιριακά, τα υπόλοιπα έχουν μεγάλες οφειλές προς το κράτος», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Κουρούτος, ενώ τόνισε ότι «η γραμμή της ΟΙΕΛΕ είναι να μη κλείσει κανένα σχολείο».

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου δήλωσε στο newsbeast.gr ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ρυθμιστεί το πρόβλημα ενώ τόνισε ότι οι μαθητές αυτών των σχολείων θα δώσουν με κάθε τρόπο κανονικά τις προαγωγικές απολυτήριες και Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί η ΟΙΕΛΕ έχει προτείνει να τεθούν τα σχολεία υπό κρατική διοίκηση και σε περίπτωση που δεν προκριθεί η λύση αυτή προτείνει την άμεση μετεγγραφή των μαθητών των λυκείων σε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία ώστε να συμμετάσχουν νομίμως σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις.

Πάντως, πηγές των ιδιοκτητών εκπαιδευτηρίων αναφέρουν ότι πρόβλημα δεν υφίσταται παρά σε ελάχιστα λύκεια, και πως η αναστάτωση οφείλεται σε γραφειοκρατικού τύπου κώλυμα, το οποίο και αναμένεται να επιλυθεί άμεσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.