Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Άριστη πηγή πρωτεΐνης η γαλοπούλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι μια από τις πιο διαιτητικές επιλογές.

Η γαλοπούλα ανήκει στην ομάδα των πουλερικών και μπορεί να παρέχει από 120 έως 240 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ανάλογα με το εάν καταναλώνεται με ή χωρίς το δέρμα της.

Γενικά αποτελεί μια από τις πιο διαιτητικές επιλογές κρέατος χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητά της σε λίπος και χοληστερίνη.

Παράλληλα, αποτελεί μια άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Με τον όρο πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας αναφερόμαστε στη ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των μυϊκών δομών του οργανισμού. Ουσιαστικά, η ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη της γαλοπούλας παρέχει στον οργανισμό όλα εκείνα τα απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί να βιοσυνθέσει ενδογενώς. Η γαλοπούλα παρέχει περίπου 23 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας ανά 100 γραμμάρια.

Επίσης, η γαλοπούλα αποτελεί μια μοναδική πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον ενεργειακό μεταβολισμό του οργανισμού δηλαδή για τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας. Έτσι, η γαλοπούλα αποτελεί μια σημαντική πηγή της θειαμίνης, της ριβοφλαβίνης, της νιασίνης, της πυριδοξίνης, της κοβαλαμίνης, του παντοθενικού οξέος και της βιοτίνης.

Τέλος, είναι μια άριστη πηγή σεληνίου με 110 γραμμάρια αυτής να παρέχουν το 50% της καθημερινής απαίτησης σε σελήνιο, ιχνοστοιχείο γνωστό για το ρόλο του στη δράση αντιοξειδωτικών συστημάτων εντός του οργανισμού. Επίσης, αποτελεί μια σημαντική πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, χαλκού και μαγνησίου.

Η γαλοπούλα αποτελεί μια γευστική αλλά συνάμα υψηλής διατροφικής αξίας επιλογή και μπορεί να έχει θέσει στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.