Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εντός της εβδομάδας η ρύθμιση για τον φόρο υπεραξίας ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αποκατασταθούν και θα ρυθμισθούν προβλήματα και αρρυθμίες που σχετίζονται με τα φορολογικά πρόστιμα.

Πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει φορολογικές διατάξεις μέχρι και ρυθμίσεις σχετικές με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να κατάθεση εντός της εβδομάδας στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Με τον εν λόγω σχέδιο νόμου θα αποκατασταθούν και θα ρυθμισθούν προβλήματα και αρρυθμίες που σχετίζονται με τα φορολογικά πρόστιμα, τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα και τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Ακόμη, θα προχωρήσουν πολλά από τα εκκρεμή ζητήματα που έπρεπε ήδη να έχει διευθετήσει η Κυβέρνηση στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος στήριξης και τα οποία θέτει ως προϋπόθεση η τρόικα προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ειδικά για τον φόρο υπεραξίας ακινήτων η εφαρμογή του οποίου από την 1η Ιανουαρίου 2014 αποδείχθηκε αδύνατη, λόγω τεχνικών δυσκολιών, το νομοσχέδιο θα προβλέπει μια πιο απλή διαδικασία για τον υπολογισμό του φόρου.

Έτσι, όσοι έχουν ακίνητα στην κατοχή τους για διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών ή έχουν κέρδος από την πώληση ακινήτου χαμηλότερο των 25.000 ευρώ και έχουν κρατήσει το ακίνητο για τουλάχιστον πέντε έτη, δεν θα επιβαρυνθούν με φόρο υπεραξίας κατά την μεταβίβαση.

Για φορολογούμενους που θα πωλήσουν το ακίνητο τους εντός του χρονικού ορίου των 25 ετών, η τιμή κτήσεως θα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό των ετών που μεσολάβησαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.