Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Διεκδικούν διορισμό 34 επιλαχόντες νηπιαγωγοί του ΑΣΕΠ 2008

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερώτηση στη Βουλή για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

Δεν έχουν καλυφθεί από τη λίστα επιτυχόντων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Π/2008 34 θέσεις νηπιαγωγών με αποτέλεσμα οι θέσεις αυτές να παραμένουν κενές ενώ θα έπρεπε να καλυφθούν με τους επόμενους κατά σειρά επιτυχίας επιτυχόντες υποψηφίους (επιλαχόντες). Τα παραπάνω αναφέρει σε σχετική του ερώτηση ο βουλευτής κ. Κεφαλογιάννης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ μεταξύ των άλλων τονίζει ότι σύμφωνα με την αριθ.411/2004 (Τμήμα Β2) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ορίζεται ότι «εάν διατεθείς για διορισμό υποψήφιος δεν αποδεχθεί το διορισμό ή κωλύεται να διορισθεί ή παραιτηθεί εντός του έτους από το διορισμό του ή αν συνεπεία των δηλώσεων προτίμησης δεν καλύπτονται όλες οι προκηρυχθείσες θέσεις ενός ή περισσοτέρων φορέων, προστίθενται στους οικείους πίνακες διοριστέων οι επόμενοι στον πίνακα επιτυχίας κατά σειρά που έχουν σ΄ αυτόν. Σε κάθε περίπτωση ο επιτυχών υποψήφιος που διατίθεται για διορισμό, κατά τα ανωτέρω, διαγράφεται από τον πίνακα διοριστέων».

Η παραπάνω γνωμοδότηση, αναφέρει ο βουλευτής, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το τμήμα διορισμών ώστε να ακολουθήσει συμπληρωματική εγκύκλιος η οποία και θα καλεί σε διορισμό τους επιλαχόντες που απαιτούνται για να καλυφθεί το σύνολο των θέσεων που είχε προκηρυχθεί στον κλάδο των νηπιαγωγών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι αντίστοιχη ρύθμιση έγινε το 2012-2013 και για άλλους κλάδους εκπαιδευτικών όπως οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί , βιολόγοι κ.α. για το λόγο αυτό απευθύνει ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί ώστε να προχωρήσει ο διορισμός των νηπιαγωγών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.