Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τρόφιμα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σωστή διατροφή, με πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να μας βοηθήσει.
Η δύσκολη καθημερινότητα που οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια βιώνουν, έχει αυξήσει ραγδαία τον αριθμό των ανθρώπων που πάσχουν σήμερα από ήπια ή πιο σοβαρή κατάθλιψη.

Μια σωστή διατροφή, με πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να μας βοηθήσει.

Ας δούμε ποια είναι αυτά :

Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί και σαρδέλα:Αποτελούν εξαιρετικές πηγές ω3 λιπαρών. Τα ω3 είναι τα λεγόμενα καλά λιπαρά. Είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο, μιας ορμόνης της οποίας διαταραχή σχετίζεται με κατάθλιψη. Επιστημονικές έρευνες συνδέουν την εμφάνιση κατάθλιψης και με χαμηλή πρόσληψη ω3.

Ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και σπόροι όπως ο λιναρόσπορος και οι εξωτικοί σπόροι Chia:Αποτελούν επίσης πολύ καλές πηγές ω3 λιπαρών.

Δημητριακά ολικής αλέσεως:Είναι πολύ καλές πηγές βιταμινών συμπλέγματος Β, οι οποίες θεωρούνται αντιστρες.

Γάλα:Περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη αποτελεί βασικό δομικό υλικό της σεροτονίνης, η οποία όπως ξαναείπαμε παραπάνω σχετίζεται με την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Κοτόπουλο και γαλοπούλα:Περιέχουν επίσης ικανοποιητικά ποσά τρυπτοφάνης.


Αβοκάντο:Εκτός από το να είναι από τις καλύτερες πηγές τρυπτοφάνης, περιέχει και ω3 λιπαρά οξέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.