Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Νέα ένταση Άδωνι και γιατρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειστά είναι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ από σήμερα είναι σε διαθεσιμότητα οι γιατροί, μετά και τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα της κυβέρνησης του νόμου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και εντάσσει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΕΣΥ.

Ο νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, καθώς και την ένταξη 8.500 εργαζομένων στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι από σήμερα οι γιατροί έχουν στη διάθεσή τους 7 ημέρες, για να κάνουν την έγγραφη δήλωση για το αν θέλουν να έρθουν στο νέο σύστημα ή όχι. «Όσοι επιλέξουν να έρθουν στο νέο σύστημα, θα έχουν τον υπόλοιπο μήνα, έως το περιθώριο των 30 ημερών, προκειμένου να κάνουν τις διαδικασίες κλεισίματος του ιδιωτικού τους ιατρείου και να παρουσιάσουν κατά την ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων τους στο ΠΕΔΥ τα στοιχεία από την εφορία ότι έχουν κάνει διακοπή εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ο λόγος που δίνεται η πρώτη βδομάδα, για να κάνουν την αίτηση οι γιατροί, είναι για να μπορεί να υπολογιστεί πόσα κενά θα προκύψουν και να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες προσλήψεως συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών.

Ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο των ιατρείων του Οργανισμού στη συνεχιζόμενη εδώ και τρεις μήνες απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να γίνει η μεταρρύθμιση εν λειτουργία, ωστόσο, ανετράπη, λόγω της απεργίας των γιατρών.

Παράλληλα, η κόντρα μεταξύ των γιατρών με το υπουργείο Υγείας κορυφώνεται. Σε διάλογο που είχε ο κ. Γεωργιάδης με εκπρόσωπο των γιατρών, επισήμανε με έντονο ύφος ότι «τα θέλετε μονά - ζυγά δικά σας. Μονά - ζυγά δικά σας γιατρέ δεν έχει στη χώρα αυτή. Θα έχει ο καθένας ότι του αναλογεί. Γιατί όσοι έχουν τα μονά - ζυγά δικά τους, ζουν εις βάρος των άλλων».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των γιατρών, προσπαθώντας να παρουσιάσει τις θέσεις του κλάδου του, ανέφερε, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας: «Έχετε συνηθίσετε να μαλώνετε στην τηλεόραση. Εμείς εδώ δεν είμαστε πολιτικάντηδες».

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.