Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Ο Σουμάχερ δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως τον γνωρίζαμε»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην περίπτωση που επιβιώσει, θα πρέπει να αποδεχτεί πως θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος.

Ένας εξειδικευμένος γιατρός στα εγκεφαλικά τραύματα, δήλωσε πως στην περίπτωση που ο Μίκαελ Σουμάχερ επιβιώσει από τον σοβαρό τραυματισμό του, που τον κρατάει καθηλωμένο στο νοσοκομείο, δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν και όπως τον ήξερε ο κόσμος πριν το ατύχημά του.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η «Telegraph» οι Γάλλοι γιατροί που έχουν αναλάβει την επίβλεψη του επτά φορές πρωταθλητή της Φόρμουλα ένα, έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν τεστ στον διασωληνωμένο πολυτραυματία που βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

«Ο Σουμάχερ δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως τον γνωρίζαμε»

Στον Σουμάχερ έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια χειρουργική επέμβαση όπου του αφαιρέθηκε ένα μέρος του κρανίου του για να μπορέσει να επουλωθεί το τραύμα και να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση, αλλά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Ο ειδικός σε εγκεφαλικά τραύματα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Λονδίνου, Richard Greenwood, δήλωσε πως στην περίπτωση που καλυτερεύσει η κατάσταση του Μίκαελ, θα πρέπει να συμβιβαστεί με μια εντελώς διαφορετική ζωή από εκείνη που έκανε πριν το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στη Γαλλία.

Όπως αναφέρουν οι «Times», ο γιατρός δήλωσε πως αν ο Σουμάχερ επιβιώσει, «δεν θα είναι ποτέ πια ο Σουμάχερ... Θα είναι ένα διαφορετικό άτομο και η επαναφορά του και η αποκατάσταση του τραύματός του θα πετύχει μόνο αν δεχτεί αυτό το γεγονός. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα για τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τα όριά τους και πρέπει να παραδεχτούν πως έχουν πλέον αλλάξει.

Ο Greenwood μίλησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μιας μελέτης που έδειξε πως τα άτομα που τραυματίστηκαν στο κεφάλι είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν ποτέ αντίστοιχο χτύπημα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο «Journal of American Medical Association Psychiatry» και βασίζεται σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 220 χιλιάδες άτομα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.