Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Χωρίς χρήμα… τσιγάρα χύμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εικόνες… Κατοχής θυμίζει το «εμπόριο» με τα χύμα τσιγάρα που «ανθεί» πλέον σε αρκετά περίπτερα και ψιλικατζίδικα της χώρας! Από την Αθήνα έως και την Κρήτη οι φτωχοί καπνιστές αγοράζουν τσιγάρα «με το κομμάτι» καθώς –όπως λένε- «ένα ολόκληρο πακέτο είναι πολυτέλεια για λίγους».

Αυτό συμβαίνει όταν παράλληλα οργιάζουν στη χώρα μας το λαθρεμπόριο τσιγάρων αλλά και η διακίνηση του παράνομου χύμα καπνού κυρίως στις λαϊκές αγορές και μέσω διαδικτύου. Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους: Περί τα 4,4 δισεκ. παράνομα τσιγάρα κάπνισαν το 2013 οι Έλληνες όταν το 2009 ήταν περίπου 1 δισεκ. ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια οι απολεσθέντες φόροι για τα κρατικά ταμεία υπερβαίνουν το 1,5 δισεκ. ευρώ.

Την ιδέα για την πώληση χύμα τσιγάρων εφαρμόζουν ιδιοκτήτες περιπτέρων και ψιλικατζίδικων που βλέπουν μέρα τη μέρα το ταμείο τους να λιγοστεύει. Ιδιοκτήτρια περιπτέρου στο κέντρο της Αθήνας για παράδειγμα, δίνει εδώ και περίπου έναν χρόνο 20 έως 30 λεπτά το ένα τσιγάρο, ανάλογα με το πόσο ακριβό είναι το πακέτο.

Δεν είναι όμως μόνο η Αθήνα «πρωταθλήτρια» στο είδος. Τον τελευταίο χρόνο και με την ανεργία να αυξάνεται δυστυχώς με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην επαρχία, όπως στο Αγρίνιο, στην Ξάνθη, στη Μεσσηνία και το Ηράκλειο της Κρήτης όλο και περισσότεροι επιλέγουν χύμα τσιγάρα. Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα πέντε τσιγάρα που καταναλώνονται στη χώρα μας διακινείται παράνομα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.