Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τα «ναι» και τα «όχι» στην απώλεια βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καθημερινό ζύγισμα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο αυτοέλεγχο.

Μια σχετικά πρόσφατη μελέτη που έγινε σε υπέρβαρους ανθρώπους σε διάστημα 6 μηνών έδειξε ότι η καθημερινή παρακολούθηση του βάρους μπορεί να μειώσει το βάρος ακόμη έως και κατά 10%. Το καθημερινό ζύγισμα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο αυτοέλεγχο στην προσπάθεια να χάσετε βάρος, δηλαδή ανάλογα με το βάρος που σας δείχνει η ζυγαριά περιορίζετε και την πρόσληψη τροφής.

Επαρκής πρόσληψη νερού:

Θα έχετε ακούσει ότι το να πίνετε άφθονο νερό βοηθάει το μεταβολισμό ή και μειώνει τις θερμίδες που θα προσλάβετε στα γεύματα καθώς τα υγρά ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι πίνουν αρκετό νερό τείνουν να προσλαμβάνουν λιγότερες θερμίδες. Μάλιστα, σε μια δοκιμή που έγινε σε μεσήλικες και ηλικιωμένους βρέθηκε ότι η ομάδα που έπινε 2 ποτήρια νερό πριν από το κάθε ένα από τα τρία κύρια γεύματα ημέρας σε συνδυασμό με υποθερμιδική δίαιτα έχασε περίπου 2 κιλά περισσότερα από την ομάδα που ακολουθούσε μόνο δίαιτα.

Ναι ή όχι στα λιπαρά;

Το λίπος γενικά είναι απαραίτητο συστατικό του οργανισμού και βοηθάει να νιώθουμε γεμάτοι μετά το γεύμα. Εκείνο που καλό είναι να προσέχουμε σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους είναι το είδος και η ποσότητα του λίπους που καταναλώνουμε, επιλέγοντας τα καλά λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στη φυτική μαργαρίνη, τις ελιές και τους ξηρούς καρπούς και περιορίζοντας τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στο βούτυρο, το κρέας και τα επεξεργασμένα τρόφιμα (τηγανιτές πατάτες, γλυκά).

Κοιμηθείτε κάνει καλό στο βάρος:

Μελέτες δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες τείνουν να έχουν ένα καλό βάρος ενώ όσοι κοιμούνται κάτω από 5 ώρες έχουν την τάση να παίρνουν βάρος καθώς αλλάζουν τα επίπεδα ορμονών που επιφέρουν αύξηση της όρεξης.

Τρώτε χωρίς να σας αποσπάται η προσοχή:

Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι όταν τρώμε σε περιβάλλον με περισπασμούς τείνουμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Γι’ αυτό όταν κάνουμε δίαιτα καλό θα είναι να παίρνουμε το φαγητό μας ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο πιάτο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.