Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Αποκτήστε ένα υπέροχο χαμόγελο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα γοητευτικό και υγιές χαμόγελο είναι ένα από τα πιο βασικά στολίδια στο ανθρώπινο πρόσωπο, ιδίως στην εποχή μας, που η εμφάνιση παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ιδιωτική, κοινωνική ακόμα και επαγγελματική μας ζωή.

Η πιο συντηρητική μέθοδος της αισθητικής οδοντιατρικής αλλά και συνάμα με τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι η λεύκανση. Ίσως να είναι η οδοντιατρική μέθοδος που χαίρει της μεγαλύτερης δημοσιότητας. Παρότι όμως όλοι κάτι έχουμε ακούσει για αυτήν, είναι πολλές φορές που νιώθουμε μπερδεμένοι, δεν ξέρουμε τελικά αν κάνει κακό ή καλό ή αν έχει αποτέλεσμα. Ας δούμε λοιπόν μερικά πράγματα απλά, που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Τι είναι η λεύκανση
Είναι μία μέθοδος που στηρίζεται στην εφαρμογή λευκαντικού παράγοντα (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ή υπεροξείδιο του υδρογόνου υπό μορφή gel) στην επιφάνεια των φυσικών δοντιών. Το gel αυτό διαπερνά την αδαμαντίνη του δοντιού, αντιδρά χημικά με τις χρωστικές που βρίσκονται βαθύτερα και τις διασπά αποχρωματίζοντάς τες, χωρίς να καταστρέφει την οδοντική ουσία.

Μέθοδοι λεύκανσης
Home bleaching: Η πιο διαδεδομένη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος είναι αυτή που τοποθετούμε τον λευκαντικό παράγοντα (gel ήπιας ισχύος) μέσα σε ειδικά κατασκευασμένα ναρθηκάκια από τον οδοντίατρο, τα οποία φοράμε καθημερινά για λίγες ώρες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο συνήθως είναι δύο βδομάδες ανάλογα με την περίπτωση.

Power bleaching (light-accelerated): χρησιμοποιείται φωτεινή ενέργεια (halogen, LED, or plasma) για να επιταχυνθεί η δράση του λευκαντικού παράγοντα (gel ισχυρότερης ισχύος) με ειδικές συσκευές στο χώρο του ιατρείου, διαδικασία που διαρκεί περίπου 45 λεπτά, και χρειάζεται τουλάχιστον δύο συνεδρίες.

Πότε αρχίζει να φαίνεται το αποτέλεσμα και πόσο διαρκεί
Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται από τους πρώτες κιόλας εφαρμογές, καθημερινά. Το χρώμα στο οποίο θα φτάσουν τα δόντια με τη λεύκανση, δεν είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους και εξαρτάται από την ηλικία, το αρχικό χρώμα και την απόχρωση των δοντιών.

Το ζητούμενο είναι να φτάσουμε στην ανοιχτότερη απόχρωση που μπορούμε και συνήθως αυτό επιτυγχάνεται όταν ο κυνόδοντας φτάσει το χρώμα των μπροστινών δοντιών. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και πέντε χρόνια σταδιακά οπισθοχωρώντας.

Με αντίξοες στοματικές συνήθειες (έντονο κάπνισμα, κατανάλωση πολλών καφέδων, κόκκινου κρασιού κλπ) το αποτέλεσμα διαρκεί λιγότερο. Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε αναμνηστικές δόσεις μικρότερης διάρκειας (λίγων ωρών) κάθε 12-16 μήνες, ώστε να διατηρείται λαμπερό και λευκό το χαμόγελο, για πολλά χρόνια.

Κάνει κακό;
Όταν η λεύκανση γίνεται υπό την καθοδήγηση έμπειρου οδοντιάτρου, είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία. Το λευκαντικό gel δεν καταστρέφει την επιφάνεια του δοντιού αλλά τη διαπερνά και δρα επιλεκτικά στις χρωστικές ουσίες. Συμπληρωματικά, τα καινούρια υλικά είναι εμπλουτισμένα με προστατευτικές ουσίες όπως φθόριο που ενισχύουν την άμυνα των δοντιών.
Σε ένα μικρό ποσοστό, η λεύκανση μπορεί να προκαλέσει παροδική ευαισθησία, η οποία όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Όταν έχουμε ένα μαυρισμένο δόντι, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία;
Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία είναι τελείως διαφορετική και τότε μιλάμε για εσωτερική λεύκανση. Είναι πολύ αποτελεσματική στην περίπτωση των μαυρισμένων απονευρωμένων δοντιών και μπορεί άνετα να συνδυαστεί με την μέθοδο της εξωτερικής λεύκανσης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.