Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σαν σήμερα έφυγε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν 24 Ιανουαρίου του 2012 όταν ο μεγαλύτερος Έλληνας σκηνοθέτης και ένας από τους κορυφαίους κινηματογραφιστές στην ιστορία της 7ης τέχνης άφηνε την τελευταία του πνοή. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος μετά από δυστύχημα στον περιφερειακό της Δραπετσώνας, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, μεταφερόταν στο νοσοκομείο Metropolitan όπου υπέκυψε στα τραύματα του.



Ο δημιουργός της εμβληματικής ταινίας Ο Θίασος (1974), παραμένει ο σημαντικότερος κινηματογραφιστής, που ανέδειξε η χώρα μας κι ένας από τους σπουδαιότερους του παγκόσμιου κινηματογράφου. Κυρίαρχα θέματα στο φιλιμικό του σύμπαν η μετανάστευση, η επιστροφή στην πατρίδα και η ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα.

Ο «Θίασος» θα ήταν υποψήφια για Βραβείο Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή τη θεώρησε πολύ «αριστερή» για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Ο Αγγελόπουλος παραμένει ο μοναδικός Έλληνας δημιουργός που έχει βραβευθεί με Χρυσό Φοίνικα το 1998 στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια Μέρα».




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.