Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πιο φθηνά 12% τα φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεσοσταθμική μείωση που αγγίζει το 12% επί της λιανικής τιμής παρουσιάζουν τα φάρμακα σύμφωνα με το νέο δελτίο τιμών που αναρτήθηκε χθες και θα παραμείνει ως την Δευτέρα στη διάθεση των φαρμακευτικών εταιριών, οι οποίες μπορούν να διατυπώσουν αντίρρηση για την τιμή που έλαβε κάποιο προϊόν τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Σε δεύτερο χρόνο, οι τιμές του νέου δελτίου θα οριστικοποιηθούν και θα αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εφαρμογής του. Χθες εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, συνάντησε τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε μια προσπάθεια κατανόησης των επιχειρημάτων για το θέμα των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και από τις δύο πλευρές. Τελική συμφωνία ή ρήξη δεν υπήρξε αλλά κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση δήλωναν ότι "δεν έχουμε δογματική προσέγγιση, βασική μας έννοια είναι η προστασία των καταναλωτών και επιδίωξή μας η μείωση των τιμών".

Στην ανατιμολόγηση των 8.786 φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα προχώρησε ο ΕΟΦ εφαρμόζοντας για πρώτη φορά πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που υπολογίζει μόνο του τις αλλαγές ανάλογα με το νόμο ή την υπουργική απόφαση στην οποία εμπίπτει κάθε σκεύασμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.