Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αναβολή στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων ζητούν οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα συναντήθηκαν στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, αποφασίστηκε να προτείνουν προς τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την αναβολή της εφαρμογής τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων για τη φετινή χρονιά και κατά το διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου να εξεταστεί η φορολογία των αγροτών από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τομέα.

Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχουν στο αίτημά τους, είπαν, θα καθορίσουν και την περαιτέρω στάση τους. Αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε μαζικής κλίμακας κινητοποιήσεις και τι μορφή θα έχουν αυτές.

Στη σημερινή συνάντηση, που ήταν μια κίνηση της Πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, συζητήθηκε εκτενώς η εντατικοποίηση της προσπάθειας που καταβάλλεται την τελευταία διετία για τη συγκρότηση μιας νέας ενιαίας, σύγχρονης κι αξιόπιστης συνδικαλιστικής οργάνωσης. Μια οργάνωση, που όπως ειπώθηκε, θα εκπροσωπεί όλο το φάσμα της πρωτογενούς τομέα, δηλαδή γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς.

Στο προσεχές διάστημα μάλιστα, η οργανωτική επιτροπή της Πρωτοβουλίας θα προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

Στο μεταξύ, με αιχμή το φορολογικό, ήδη έχουν ξεκινήσει σε διάφορες περιοχές της χώρας κινητοποιήσεις με τη μορφή συγκεντρώσεων, αποκλεισμού εφοριών κ.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.