Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έκλεψαν τρόφιμα του ΟΗΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλιατσικολόγοι στο Νότιο Σουδάν έκλεψαν περισσότερους από 3.700 τόνους τροφίμων, οι οποίοι επαρκούσαν για την σίτιση 220.000 ανθρώπων για έναν μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ.

Οι αποθήκες της υπηρεσίας αυτής στην Μαλακάλ έχουν σχεδόν αδειάσει, δήλωσε η εκπρόσωπος του WFP Ελίζαμπεθ Μπιρς στην Γενεύη.

Η υπηρεσία αυτή προσπαθεί να ανακτήσει τα κλεμμένα αποθέματα σε τρόφιμα όπου κρίνεται δυνατό, ενώ ταυτοχρόνως προσπαθεί να προστατεύσει τα αποθέματα που έχουν απομείνει, σημείωσε η ίδια.

Η απώλεια αυτή προσκόπτει τις προσπάθειες σίτισης 73.000 πολιτών, οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο σε βάσεις του ΟΗΕ, όπως και περισσότερων από 200.000 προσφύγων οι οποίοι εξαρτώνται από την υποστήριξη του ΟΗΕ στις πολιτείες του Άνω Νείλου και Γιούνιτι, ήδη πριν από το ξέσπασμα της πρόσφατης κρίσης.

Συνολικά 494.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Χθες η κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν και οι αντάρτες υπέγραψαν εκεχειρία για τον τερματισμό της βίας που μαίνεται εδώ και περισσότερο από πέντε εβδομάδες και δίχασε την χώρα αυτή της Αφρικής, φέρνοντάς την στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

"Σε αυτήν την κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να προστατεύσει κανείς τα αποθέματα τροφίμων", υπογράμμισε επίσης η Μπιρς, προσθέτοντας ότι δεν έχει στην διάθεσή της πιο λεπτομερή στοιχεία όσον αφορά το πως λεηλατήθηκαν οι αποθήκες στην Μαλακάλ.

Η εκεχειρία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός 24 ωρών από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, αλλά διπλωμάτες εκφράζουν αμφιβολίες για το πόσο εύκολο θα είναι να ξεπεραστούν οι διαφορές.

Το WFP ζητεί την χορήγηση 57,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή έκτακτης βοήθειας σε τρόφιμα στο Νότιο Σουδάν και προβλέπει ότι θα χρειαστεί να ζητήσει κι άλλους πόρους στο μέλλον.

Το WFP δεν έχει αναφέρει μέχρι σήμερα κανένα περιστατικό κλοπής των αποθεμάτων της σε τρόφιμα στην κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.