Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δεν αποκλείουν μελλοντικές δυναμικές κινητοποιήσεις και μπλόκα οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμερα πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες όλης της χώρας.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις κατά τόπους εφορίες πραγματοποιούν σήμερα οι αγρότες της βορείου Ελλάδας, προκειμένου να καταδείξουν την αντίθεσή τους στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι αγρότες από την Κατερίνη, τη Βέροια, τις Σέρρες, το Κιλκίς και τον Λαγκαδά.

Πολλοί είναι αυτοί, ωστόσο, που έχουν επιλέξει να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των συναντήσεων που αναμένεται να έχουν, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, βουλευτές κυρίως του κυβερνώντος κόμματος με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών στην Ημαθία Κώστας Λιολιόπουλος, η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών, κυρίως της «Πρωτοβουλίας», από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και ανεξαρτήτων αγροτών, κατέληξε στη σύνταξη ενός υπομνήματος που θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό της χώρας, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και σε βουλευτές.

Μ' αυτό το υπόμνημα, οι αγρότες, μεταξύ άλλων, προτείνουν η φορολόγησή τους να γίνεται με βάση τα στρέμματα που έχουν και μάλιστα από το πρώτο ευρώ ή αλλιώς να συζητηθεί από μηδενική βάση, καθ' όλη τη διάρκεια του 2014, το ζήτημα της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων, σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι αγρότες μέχρι την Τετάρτη πρόκειται να «καθίσουν ήρεμοι» και στη συνέχεια, εφόσον δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα, προτίθενται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με ισχυρή παρουσία στην Agrotica (30 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου) και στη συνέχεια με μπλόκα ανά την Ελλάδα.

Σε σύσκεψη για την περαιτέρω στάση τους πρόκειται να προχωρήσουν εντός του Σαββατοκύριακου οι αγρότες στη Θεσσαλία, ενώ ο αγροτοσυνδικαλιστής ΝΔ Πέλλας, Κώστας Τσαούσκας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μετά τη σημερινή κινητοποίηση το πιο πιθανόν είναι η επόμενη κρούση να γίνει στην Agrotica και μετά θα προχωρήσουμε στα μπλόκα αν χρειαστεί».

Στο μεταξύ, συναντήσεις και διαβουλεύσεις εξακολουθούν να γίνονται σε όλη τη χώρα, με τους αγρότες να ενημερώνονται για διάφορα ζητήματα που προκύπτουν από τη νέα φορολογία.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «Η Ενότητα» πραγματοποιεί απόψε σύσκεψη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες, όπως οι επιδοτήσεις, το πετρέλαιο, η αναθεώρηση της ΚΑΠ, αλλά και μέτρα άμεσης ανακούφισης των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στο πλευρό των αγροτών τάσσονται οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εξετάζουν την προοπτική να ξεκινήσουν και δικές τους κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρη Καμπούρη.

Στο μεταξύ, συνάντηση έχει προγραμματίσει, εν μέσω της Agrotica, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), καλώντας τους αιγοπροβατοτρόφους, να ενημερωθούν για σειρά ζητημάτων όπως: τη νέα ΚΑΠ μετά το 2014 και τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιούνται, την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και ποια είναι σήμερα η εξέλιξη, ο ρόλος του ιδιώτη κτηνίατρου και η αντιμετώπιση των ζωονόσων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.