Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Παράβολα και χαρτόσημα με ένα κλικ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί το ηλεκτρονικό σύστημα (TAXISnet) να έχει καταρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, αλλά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επιμένει να μυήσει τους πολίτες στον ηλεκτρονικό τρόπο, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τα παράβολα και τα χαρτόσημα.

Έτσι από τα τέλη Ιανουαρίου όσοι πολίτες θέλουν παράβολα- που αφορούν από τον γάμο τους μέχρι διαβατήριο και δίπλωμα- δεν θα χρειάζεται να περιμένουν στα γκισέ της εφορίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ 1.800 περιπτώσεις παραβόλων και χαρτοσήμων που έως τώρα εξοφλούνται στα ταμεία των εφοριών «μετακομίζουν» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο φορολογούμενος με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του κινητού τηλεφώνου θα επιλέγει το παράβολο που επιθυμεί και θα λαμβάνει στο e-mail του έναν κωδικό με τον οποίον θα κάνει την δουλειά του.

Έχοντας τον κωδικό θα πληρώνει στα γκισέ των τραπεζών, στα ΕΛΤΑ ή- ακόμη καλύτερα- ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως με την χρεωστική ή πιστωτική κάρτα του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.