Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Διάγραμμα για Σουμάχερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε διάγραμμα με τους πιθανούς κινδύνους, το οποίο κάνει λόγο ακόμα και για θάνατο, με τους γιατρούς να μην το αποκλείουν.


Ο Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει σε κώμα, με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP να δίνει στο φως της δημοσιότητας διάγραμμα με τα πιθανά... κουσούρια που θα του αφήσει το σοβαρό ατύχημά του, εφόσον βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Βέβαια, οι γιατροί δεν αποκλείουν τον θάνατο, κάτι που είναι λογικό με βάση τα τραύματά του σε σημείο όπως είναι το κεφάλι. Στο εν λόγω διάγραμμα επιβεβαιώνεται ότι έχουν γίνει δύο επεμβάσεις στον Γερμανό, με τους γιατρούς να έχουν αφαιρέσει τμήμα από το πάνω μέρος του κρανίου και να έχουν κάνει τρύπες στο πίσω μέρος, προκειμένου να μειώσουν την κρανιοεγκεφαλική πίεση.

Όσο για τα... συμπτώματα, σύμφωνα πάντα με το διάγραμμα, αυτά θα είναι γνωστικά προβλήματα, απώλεια μνήμης, παράλυση, απώλεια ισορροπίας, επιληψία και το χειρότερο σενάριο που είναι ο θάνατος.

Ξεκίνησε έρευνα η εισαγγελία

Από εκεί και πέρα, η εισαγγελία ξεκίνησε την έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το ατύχημα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η υπόθεση να πάει και στα δικαστήρια, εφόσον τα αποτελέσματα δείξουν ότι υπάρχουν ευθύνες.

«Ζωτικής σημασίας οι επόμενες 48 ώρες»

Πάντως, ο νευροχειρούργος, Φιλίπ Ντεκ, πιστεύει πως οι επόμενες 48 ώρες είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της κατάστασής του. «Αν είναι ακόμα ζωντανός μετά από 48 ώρες, αυτό είναι ήδη ένα σημάδι ότι περάσαμε μια φάση. Η Εγκεφαλική βλάβη σε αυτά τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι είναι πολύ διαφορετική από κάθε άλλο τραύμα για να δώσει μια πραγματικά σαφή ιδέα για το τι μπορεί να συμβεί.

Υποστηρίζεται από πολύ ικανούς ανθρώπους. Μένει μόνο να περιμένουμε. Μετά από 48 ώρες, θα έχουμε περάσει αυτή την πρώτη κρίσιμη φάση. Άλλες επιπλοκές μπορούν ακόμη να εμφανιστούν, καθώς σχετίζονται με τη σοβαρότητα της κατάστασής του και το γεγονός ότι είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας», ήταν τα λόγια του.


Πηγή: http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.