Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο πρώτος κωφός παίκτης στην ιστορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συγκλονιστική ιστορία του αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Ντέρικ Κόλεμαν, ξετυλίγεται μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, στην οποία προβάλλονται τα βιώματα του πρώτου κωφού παίκτη στην ιστορία του NFL από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, μέχρι την καταξίωση.



Η ακοή είναι μια από τις πέντε βασικές αισθήσεις ενός ανθρώπου. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος έχει στερηθεί από μικρή ηλικία αυτή την ιδιότητα;

«Μου είπαν πως τα πάντα είχαν τελειώσει. Όμως ήμουν κωφός από ηλικία τριών ετών. Έτσι δεν τους άκουσα»... Κατά αυτόν τον τρόπο, ξεκινάει η ιστορία του Ντέρικ Κόλεμαν, του πρώτου κωφού παίκτη στα χρονικά του NFL.

Ο 23χρονος αθλητής χρειάστηκε να βιώσει δύσκολα παιδικά χρόνια, προτού φτάσει στο σημείο να γίνει μέλος των Seattle Seahawks και να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.

Ο δρόμος του Κόλεμαν δεν ήταν στρωμένος με... ροδοπέταλα, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να δείξει πως όταν θέλεις κάτι πολύ, τότε μπορείς να το καταφέρεις.

Αγωνίστηκε στο κολέγιο του UCLA και το 2012 έγινε ντραφτ. Πριν από ένα μήνα έκανε το πρώτο touchdown της καριέρας του, κόντρα στους New Orleans Saints και πλέον θεωρείται ένας από τους πιο ικανούς αμυντικούς του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της νέας διαφημιστικής καμπάνια της Duracell.

Μέσα από το μόλις ενός λεπτού διαφημιστικό σποτ, απεικονίζεται,γράφει το sportandbusiness, ουσιαστικά η ζωή του Κόλεμαν, από την δύσκολη παιδική του ηλικία, μέχρι σήμερα όπου θεωρείται αστέρας του NFL.

Η δυσκολία δεν είναι εμπόδιο. Είναι απλώς νοοτροπία. Πολλοί είναι οι άνθρωποι οφείλουν το μεγαλείο της ζωής τους στις τρομακτικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ο Κόλεμαν ανήκει σε αυτήν την εκλεκτή «κάστα»...


Πηγή: http://www.eidikospaidagogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.