Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ένα τηλεφώνημα μπορεί να την ελευθερώσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”. Αν είσαι θύμα εμπορίας ανθρώπων ή έχεις κάποιες πληροφορίες για μια πιθανή περίπτωση
εμπορίας ανθρώπων επικοινώνησε με τη γραμμή πληροφόρησης 1109.

Η χώρα μας είναι βασική χώρα διέλευσης και προορισμού για τα θύματα, και αποτελεί την κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς συγκεντρώνει το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων μεταφέρονται συχνά από τους διακινητές τους, στο εσωτερικό της χώρας ή κατά μήκος των συνόρων, για να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους. Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα καλά κρυμμένο έγκλημα στην Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι πολίτες αγνοούν τη σκληρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνει στην ίδια την πόλη τους. Περίπου 20.000 γυναίκες, ανάμεσά τους και 1.000 κοπέλες ηλικίας από 13-15, βρίσκονται παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δήλωση της αναφοράς για την εμπορία ανθρώπων “Trafficking in Persons Report”, τα θύματα αυτά προέρχονται κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Νιγηρία.

Καλέστε στο 1109 στη γραμμή πληροφόρησης εμπορίας ανθρώπων:

- Για να αναφέρετε κάποια ύποπτη συμπεριφορά ή ύποπτη δράση εμπορίας ανθρώπων.

- Για να ζητήσετε βοήθεια και να συνδεθείτε με τις κατάλληλες υπηρεσίες, εάν είστε θύμα εμπορίας ανθρώπων.

- Για πληροφορίες σχετικά με την εμπορία ανθρώπων και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης μπορείτε να αναφέρετε κάποια πληροφορία που γνωρίζετε ή να συνδεθείτε μαζί μας μέσα από την ιστοσελίδα http://www.1109.gr, εμπιστευτικά και ανώνυμα.

Για κλήσεις από το εξωτερικό καλέστε στο: 0030-2310019880

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.