Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Το μπρόκολο συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιέχει αντιοξειδωτικά και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.

Το μπρόκολο αποτελεί ένα τρόφιμο που πραγματικά αγαπάει την καρδιά σας.

Η είσοδός του στη λίστα με τις τροφές που προστατεύουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις οφείλεται στην πολύ υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά συστατικά και ιδιαίτερα σε σελήνιο.

Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της LDL-χοληστερόλης.

Τέλος, η σουλφοραφάνη, μια ουσία που απαντάται στο μπρόκολο και σε μικρότερο βαθμό στο κουνουπίδι και στα λαχανάκια Βρυξελλών, ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη που εμποδίζει το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας, αποτρέποντας έτσι την απόφραξη των αρτηριών.

Προτιμήστε το σε όσο ο δυνατόν πιο ωμή μορφή ή λίγο βρασμένο, για να διατηρεί στο έπακρο τα θρεπτικά του συστατικά.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.