Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Είναι πανάσχημη και πανευτυχής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα δυνατό μάθημα ζωής που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για τις αξίες και τις προτεραιότητες στη ζωή σας δίνει η Lizzie Velasquez, μια πραγματικά άσχημη γυναίκα που γεννήθηκε με ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο και καλείται καθημερινά να αντιμετωπίζει όσους την κατακρίνουν εξαιτίας της εμφάνισής της.

Η Lizzie είναι μία από τους τρεις ανθρώπους στον πλανήτη που γεννήθηκαν με το εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο Neonatal Progeroid Syndrome. Εκτός από την εμφανή δυσμορφία, το σύνδρομο δεν της επιτρέπει να παχύνει και της έχει προκαλέσει τύφλωση στο δεξί μάτι. Από μικρή έπρεπε να μάθει να αντέχει στα πικρά κι εξευτελιστικά σχόλια των άλλων παιδιών και να ανακαλύψει τα ταλέντα και τις ικανότητές της. Κι αυτό έκανε.




Επαναπροσδιόρισε τη λέξη ομορφιά και στα 25 της πλέον, πτυχιούχος στο τομέα της Επικοινωνίας και συγγραφέας τριών βιβλίων είναι ομιλήτρια παρακίνησης. Σε μία ομιλία της σε εκδήλωση του οργανισμού TEDx προκάλεσε στο κοινό δάκρυα συγκίνησης.

Είπε πώς ένιωσε όταν, ως μαθήτρια Λυκείου, ανακάλυψε ένα βίντεο για αυτήν με σχόλια μίσους όπως «πάρε ένα όπλο και αυτοκτόνησε», «μη βγαίνεις έξω και τρομάζεις τον κόσμο» και πώς κατάφερε να μετατρέψει όλα αυτά τα σχόλια σε «σκάλα» που την οδήγησε στην προσωπική επιτυχία.

Η Lizzie λέει: «Είχα μία πραγματικά δύσκολη ζωή, αλλά δεν πειράζει. Θα αφήσω τους στόχους και τις επιτυχίες μου να με προσδιορίσουν, όχι την εξωτερική μου εμφάνιση» και αναρωτιέται απευθυνόμενη στο κοινό της: «Εσάς τι σας προσδιορίζει; Οι φίλοι; Η οικογένεια; Εκεί βρίσκεται η ευτυχία του καθενός».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.