Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα διατίθεται στην αγορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το εξωφρενικά πανάκριβο αυτοκινητάκι του γκολφ δεν είναι ό,τι περιμέναμε!

Αυτοί που ανησυχούν ότι τα αυτοκινούμενα οχήματα θα καταλάβουν σύντομα τον κόσμο μπορούν να ηρεμήσουν, καθώς η πατροπαράδοτη οδήγηση δεν κινδυνεύει προς το παρόν.

Κι αυτό γιατί οι καταναλωτές δεν θα κάνουν ακριβώς ουρές για να αποκτήσουν το πρώτο πλήρως αυτόνομο όχημα του κόσμου!

Το λένε Induct Navia και είναι στην ουσία ένα αυτοκινητάκι του γκολφ ικανό να αγγίζει ταχύτητες... 20 χλμ/ώρα.

Με μόλις 250.000 δολάρια, μπορεί κάποιος να το βάλει στο χέρι και να κόβει αργές βόλτες με 7 ακόμα φίλους του.

Και αυτό είναι όλο! Δεν θα μπορούσε βέβαια κανείς να χαρακτηρίσει αποτυχία την ηλεκτρική δημιουργία της γαλλικής Induct, καθώς το Navia δεν προορίζεται φυσικά να αντικαταστήσει το παραδοσιακό σεντάν στους δρόμους.



Το 8θέσιο αυτοκινούμενο όχημα προορίζεται για χρήση σε περιοχές όπως πάρκα και campus πανεπιστημίων, εκεί που η κίνηση δηλαδή δεν είναι ακριβώς ανυπόφορη.



«Το Navia μπορεί να κινηθεί σε κάθε τύπο περιβάλλοντος χωρίς να χρειάζεται καθοδήγηση από κανενός είδους δομή, αντίθετα δηλαδή με όλες τις άλλες λύσεις που έχουν αναπτυχθεί μέχρι τώρα στην αγορά», ισχυρίζεται ο διευθυντής του ρομποτικού τμήματος της Induct, Cyril Royere.



Γυροσκόπια, GPS, ακτίνες laser, κάμερες και άλλα γκατζετάκια κρατούν το Navia στην πορεία του και το κάνουν ασφαλέστατο για τους πεζούς, τους οποίους αποφεύγει με μεγάλη δεξιότητα.



Παρά την ασύλληπτη τεχνολογία που απαιτείται για την αυτόνομη κίνηση του οχήματος και το μέλλον που ευαγγελίζεται, δεν είμαστε ακριβώς ενθουσιασμένοι που το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα του πλανήτη είναι ένα πανάκριβο αμαξίδιο του γκολφ που κινείται σαν χελώνα!



Οι πρώτες παραγγελίες του αυτοκινούμενου θαύματος έχουν ήδη γίνει από πανεπιστήμια της Ελβετίας, των ΗΠΑ και της Σιγκαπούρης...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.