Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Γιατί φοβούνται τα παιδιά τον Άγιο Βασίλη;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα παιδιά είναι φυσιολογικό να φοβούνται τον Άγιο Βασίλη αφού έχουν μεγαλώσει με επιφυλακτικότητα απέναντι στους ξένους και οι γονείς δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται αν αυτά ανησυχούν και κλαψουρίζουν όταν συναντούν τον γενειοφόρο παππούλη με το κόκκινο κοστούμι και τα άσπρα μαλλιά, δήλωσε Αυστραλός παιδοψυχολόγος.

«Αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση του Άγιου Βασίλη είναι ότι τα παιδιά είναι τελικά λιγότερο φοβισμένα απ” όσο θα μπορούσαν να είναι, χάρη στην εμπιστοσύνη που έχουν στους γονείς τους κι επειδή ο Άγιος Βασίλης είναι ένας γνωστός χαρακτήρας. Ακούν πολλές ιστορίες σχετικά με αυτόν όλο τον χρόνο», εξηγεί ο Μαρκ ΝτεΡοσνέ του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

«Όμως η διάρκεια των χριστουγέννων είναι μικρή και δεν τον συναντούν τόσο συχνά ώστε να τον συνηθίσουν. Θα έλεγα ότι είναι σχεδόν απίθανο η παρουσία του Άγιου Βασίλη να βλάπτει με οποιονδήποτε τρόπο τα παιδιά αλλά είναι φυσιολογικό εκείνα να είναι επιφυλακτικά απέναντί του», προσθέτει ο ίδιος.

Ο ΝτεΡοσνέ προτείνει στους γονείς να μην προσπαθήσουν να προετοιμάσουν τα παιδιά τους λέγοντάς τους ότι μπορεί και να τον φοβηθούν, γιατί αυτό το μόνο που θα κάνει είναι να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, να εντείνει τον φόβο τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.