Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ινδία: Διαδήλωση για την 16χρονη που βιάστηκε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θάνατος μιας Ινδής έφηβης η οποία αυτοπυρπολήθηκε μετά τον διπλό ομαδικό βιασμό της ήταν η αιτία διαδήλωσης δεκάδων ανθρώπων στην Κολκάτα σήμερα.

Η 16χρονη υπέκυψε σε ένα νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί χθες, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ινδικά μέσα ενημέρωσης. Η οικογένειά της ανέφερε ότι οι άνδρες που την βίασαν τον Οκτώβριο και φίλοι τους την προσέβαλαν και την απειλούσαν. Έξι ύποπτοι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί.

Η αυτοπυρπόλησή της, την 23η Δεκεμβρίου, σημειώθηκε μόλις μερικές ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του θανάτου μιας φοιτήτριας η οποία είχε βιαστεί ομαδικά στο Νέο Δελχί, ένα επεισόδιο που είχε προκαλέσει διαδηλώσεις χωρίς προηγούμενο στην Ινδία και διεθνή κατακραυγή.

Περίπου 150 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολιτικοί της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετείχαν σε διαδήλωση έξω από το νοσοκομείο όπου απεβίωσε η έφηβη.

Οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν με εκδηλώσεις οργής την άρνηση της αστυνομίας να δώσει άδεια η σορός της έφηβης να βγει από το νοσοκομείο και να υπάρξει περιφορά της πριν την αποτέφρωσή της.

Η οικογένεια του θύματος απαιτεί την επιβολή της εσχάτης των ποινών για τους δράστες του βιασμού της νεαρής. Τα μέλη της οικογένειας κατά δημοσιεύματα έχουν δεχθεί απειλές από τους κατηγορούμενους, που απέδωσαν εξάλλου σε ιατρική αμέλεια το θάνατό της.

Οι ακτιβιστές, που συναντήθηκαν με έναν ανώτατο τοπικό αξιωματούχο, απαίτησαν η οικογένεια της 16χρονης να προστατευθεί.

Οι αρχές της Ινδίας θέσπισαν έναν αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για υποθέσεις σεξουαλικής βίας μετά το θάνατο της 23χρονης πέρυσι που είχε υποστεί μαζικό βιασμό και ξυλοδαρμό από μια ομάδα ανδρών μέσα σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.