Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Εάν συνεχιστεί η απεργία θα λάβουμε μέτρα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γεωργιάδης: Υπάρχει και το εργαλείο της επίταξης, αλλά είμαι άνθρωπος του διαλόγου.

«Εγώ θέλω με πολύ μεγάλη ψυχραιμία να πω για πολλοστή φορά στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν αυτή την απεργία. Εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, ούτε θέλουμε να πετάξουμε κανέναν στο δρόμο. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας, δημοσίου χαρακτήρα και καθολικής προσβάσεως και σ' αυτό πρέπει να μας βοηθήσουν οι γιατροί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Ερωτηθείς ποιοι βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση είπε «ενδεχομένως εκείνες οι ιατρικές ειδικότητες οι οποίες δεν ανήκαν ποτέ στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και κακώς είχαν τοποθετηθεί εκεί από την αρχή».

Πρόσθεσε ότι το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης θα βγει στις 6 Δεκεμβρίου και συμπλήρωσε «δεν θέλω καθόλου να κάνω πόλεμο με τους γιατρούς. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν έχω καθόλου αυτήν τη διάθεση. Το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό για να συζητήσουμε τα πάντα, να δούμε τα σχέδια και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Με στενοχωρεί πάρα πολύ αυτή η απεργία, όχι για μένα, αλλά για τον κόσμο που ταλαιπωρείται. Αυτή η απεργία πρέπει να σταματήσει, γιατί δεν έχει κανένα νόημα, βασικά. Η μεταρρύθμιση δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει».

«Θέλω να ελπίζω ότι σήμερα -απ' ό,τι γνωρίζω οι γιατροί έχουν γενική συνέλευση- θα αναθεωρήσουν την άποψη για την απεργία και θα τη σταματήσουν. Εάν αυτό δεν συμβεί και συνεχιστεί η απεργία, προφανώς εμείς θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να μην ταλαιπωρήσουμε τους ασφαλισμένους μας. Το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι σεβαστό και ιερό. Κατά συνέπεια, ασφαλώς και πρόκειται να δράσουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Εγώ, όμως, σας λέω ότι πριν δράσω και φανώ, ας πούμε, ότι επιδιώκω τη σύγκρουση, περιμένω να δω μη τυχόν οι γιατροί καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος...».

Ερωτηθείς εάν σκέπτεται την επίταξη των γιατρών είπε «πράγματι, στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει κι αυτό το εργαλείο, αλλά σας είπα, εγώ γενικώς είμαι άνθρωπος του διαλόγου -παρά τη φήμη που με ακολουθεί- και θεωρώ ότι όλα αυτά τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται στο τέλος μιας διαδικασίας και όχι στην αφετηρία. Πιστεύω στην πολιτισμένη συνεννόηση των ανθρώπων και εκτιμώ ότι οι γιατροί μπορούν να καταλάβουν ότι τώρα οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι ώρα για μεταρρυθμίσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.