Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Φόροι και στα ανείσπρακτα ενοίκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φόρο εισοδήματος 11%-33% ακόμη και για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν θα πληρώνουν από το οικονομικό έτος 2015 οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος που θα τεθεί σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά προβλέπει ότι, για τα εισοδήματα του 2014 και των επομένων ετών, καταργείται το δικαίωμα που έχουν οι ιδιοκτήτες εκμισθωμένων ακινήτων να εκχωρήσουν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια και να απαλλάσσονται για αυτά από το φόρο εισοδήματος.

Ειδικότερα, με το νομοθετικό καθεστώς, το οποίο θα ισχύσει και για τα εισοδήματα του 2013 που θα φορολογηθούν το 2014, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλλουν στο Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος της εφορίας στην οποία υπάγονται μια δήλωση εκχώρησης στο Δημόσιο των μισθωμάτων που δεν εισέπραξαν από κακόπιστους ή δύστροπους ενοικιαστές ή από ενοικιαστές που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία.

Με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δηλώσουν τα μη εισπραχθέντα ενοίκια στη φορολογική τους δήλωση και γλιτώνουν από την πληρωμή φόρων επί εισοδημάτων που δεν απέκτησαν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.