Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη στους Αμπελόκηπους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για φωτισμό και καθαριότητα.

Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη ανακοίνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης για το 2014.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του Δήμου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το έτος 2014 στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Τα δημοτικά τέλη στον νέο ενιαίο δήμο μας την τελευταία τριετία έχουν ως εξής:
ΕΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
2012 1,76 ευρώ το τ.μ. 3,69 ευρώ το τ.μ.
2013 1,65 ευρώ το τ.μ. 3,47 ευρώ το τ.μ.
2014 1,65 ευρώ το τ.μ. 3,47 ευρώ το τ.μ.

Είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη. Το έτος 2011 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης 18% στα σπίτια και 20% στα καταστήματα και τα εναρμονίσαμε με τα δημοτικά τέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, όπως είχαμε υποσχεθεί. Το 2012 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη σε όλο το δήμο 6%.

Στην απόφαση μας αυτή προχωρήσαμε με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κτλ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, τις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών.
Για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑμΕΑ ισχύει η υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μειωμένη σε ποσοστό 50%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.