Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Έχει συλληφθεί 62 φορές επειδή πήγαινε στη δουλειά του!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απίστευτο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ.

Ο Earl Sampson έχει διαταχθεί να σταματήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις αστυνομικών ενός προαστίου του Μαϊάμι πάνω από 258 φορές τα τελευταία 4 χρόνια. Έχει υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο πάνω από 100, ενώ έχει συλληφθεί και φυλακιστεί 56 φορές!

Από τα παραπάνω θα συμπέραινε κανείς ότι ο Sampson αποτελεί τον ορισμό του παραβατικού ανθρώπου και μια μόνιμη απειλή για την κοινωνία. Και όμως μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Η μοναδική παράβαση που διαπιστωμένα έχει διαπράξει είναι η κατοχή μικροποσότητας μαριχουάνας.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον Sampson 62 φορές για μία παράβαση: παραβίαση ξένης ιδιοκτησίας. Σχεδόν όλα τα περιστατικά σημειώθηκαν στο «207 Quickstop», ένα κατάστημα στο Miami Gardens. Μόνο που υπάρχει μια «λεπτομέρεια»: στο συγκεκριμένα κατάστημα ο Sampson απασχολείται σαν υπάλληλος!

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Alex Saleh, έχει ερωτηθεί αρκετές φορές γιατί συμβαίνει αυτό με το Sampson, αλλά και άλλους υπαλλήλους μα και πελάτες. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι πως πρόκειται για μαύρους και φτωχούς πολίτες! Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το MiamiHerald.com

Ο ιδιοκτήτης απηύδησε από την κατάσταση και αποφάσισε να εγκαταστήσει κάμερες, όχι όμως για να προστατευτεί από εγκληματίες αλλά για να αντιμετωπίσει τους «υπερενεργητικούς» αστυνομικούς.

Από τον Ιούνιο του 2012 που εγκατέστησε τις κάμερες, έχει καταγράψει πάνω από 20 βίντεο που θέτουν σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπου που λειτουργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Σε αυτά αστυνομικοί φαίνονται να σταματάνε πολίτες, να τους υποβάλλουν σε ερωτήσεις, να τους ψάχνουν επιθετικά και να τους συλλαμβάνουν καθώς δεν είχαν άδεια να βρίσκονται στο κτίριο!

«Αυτή η συμπεριφορά απλά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», δηλώνει ο Chuck Drago, πρώην αστυνομικός και συμπληρώνει: «Κανείς δεν δικαιούται να παραβαίνει το σύνταγμα για να καταπολεμήσει το έγκλημα».

Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος Cameron Benson δεν απάντησε στις οχλήσεις των δημοσιογράφων προκειμένου να κάνει κάποιο σχόλιο. Ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει ότι το τμήμα είναι αφιερωμένο στην υπηρεσία και προστασία των πολιτών και των επιχειρήσεων της πόλης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.