Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκοπός η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στο σχολείο των συνομηλίκων τους.

Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης με τα αντίστοιχα Κέντρα Υποστήριξής τους ίδρυσε το Υπουργείο Παιδείας με το ΦΕΚ 3262 20/12/2013.

Κάθε ΣΔΕΥ έχει σκοπό: α) την προώθηση της συνεργασίας, το συντονισμό του έργου των σχολικών μονάδων και την ενδυνάμωσή τους στην ανταπόκριση στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών τους, β) στην ένταξη και συμπερίληψη των μαθητών με αναπηρία στο σχολείο των συνομηλίκων τους και γ) στην υποστήριξη των Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ), της παράλληλης στήριξης – συνεκπαίδευσης και των μαθητών τους οποίους εφαρμόζεται κατ’ οίκον διδασκαλία.

Κάθε ΣΔΕΥ όπως προαναφέρθηκε συντονίζει τις σχολικές μονάδες μέλη του ώστε να εντάσσουν και να ενισχύουν τους μαθητές με αναπηρία.

Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α' Αθήνας ιδρύθηκαν 8 ΣΔΕΥ που έχουν ως μέλη τους 68 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη Β' Αθήνας δημιουργήθηκαν 9 ΣΔΕΥ και στη Γ' Αθήνας 10 ΣΔΕΥ. Σε άλλες περιοχές είχαμε τα ακόλουθα ΣΔΕΥ. Στη Δ' Αθήνας 8, στην Ανατολική Αττική 10, στη Δυτική Αττική 6 και στον Πειραιά 13.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.