Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης στην Ελαιοτέχνια 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η στήριξη με τρόφιμα συνολικά 150 οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, είναι ο κύριος σκοπός την νέας ενέργειας «Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης», που διενεργείται στο πλαίσιο των εκθέσεων Ελαιοτέχνια και Οινόραμα 2014.




Η Ελαιοτεχνία 2014, είναι ένα γεγονός που φέτος συνδιοργανώνεται με την έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων «Οινόραμα 2014», δημιουργώντας έτσι ένα θεσμό για την προβολή και προώθηση του ελαιοκομικού –οινοποιητικού κλάδου. Στο πλαίσιο της Ελαιοτεχνία Μεσογειακής έκθεσης ελαιολάδου πραγματοποιείται ο διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία: Χρυσό, αργυρό, χάλκινο αριστείον, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (http://eleotexnia.gr/dkotinos.html ) ενώ παράλληλα ξεκινά η δημιουργία των Cafesophy πολυχώρων απόλαυσης καφέ (www.linkedin.com/company/cafesophy)

Στόχος του Προγράμματος Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης είναι η διάθεση ελαιολάδου για 150 οικογένειες που στηρίζει ο Σύλλογος «Φροντίδα».
«Κοινοποιούμε την ενέργεια Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της έκθεσης με στόχο πέραν του να είμαστε επαγγελματικά αποδοτικοί - να συνεισφέρουμε στην Ελληνική κοινωνία που τόσο δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας. Συνεχίζοντας αναφέρει «καλούμε, επιχειρήσεις ελαιολάδου για την παραχώρηση ποσοτήτων ελαιολάδου για την ανακούφιση συμπολιτών μας. Οποιαδήποτε ποσότητα ελαιολάδου είναι αποδεκτή, από 10 λίτρα ελαιόλαδο μέχρι όποια ποσότητα επιθυμεί κάθε επιχείρηση».

Σημειώνεται επίσης ότι οι επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν την διάθεση ελαιολάδου θα έχουν έξτρα προβολή μέσα από ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης, ενώ παράλληλα τονίζεται ότι γίνεται δεκτή οποιαδήποτε ποσότητα.

Τέλος επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος «Φροντίδα» είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down. Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, με την ενεργοποίηση των ίδιων των γονιών των «παιδιών με ιδικές ικανότητες». Ο Σύλλογος «Φροντίδα» είναι αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και από το πρωτοδικείο με αριθ. 7483/2008 και με ΦΕΚ. 1997/Β/2013. Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Νομαρχία Πειραιά. Ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας, έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο «μέσου ανθρώπου». Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτομα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή. Ο Σύλλογος «Φροντίδα» ξεκίνησε από ανάγκη και επιθυμία των γονέων αυτών των παιδιών. Στα λίγα χρόνια της ύπαρξής του έχει καταφέρει να βοηθήσει πολλές οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας ποικίλουν και αγκαλιάζουν το πρόβλημα των οικογενειών, αλλά και των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας που χρειάζονται βοήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με την Ελαιοτεχνία-Eleotechnia (210/7568888, info@eleotexnia.gr, www.eleotexnia.gr), είτε κατευθείαν με τον σύλλογο Φροντίδα (210/4908631 και 211/7205287, info@frodida.gr , www.frodida.gr).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.