Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ανακάλυψαν το ελιξίριο της νεότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί ένας 60χρονος να νιώθει ότι το σώμα του λειτουργεί όπως εκείνο ενός 20χρονου, κατανικώντας τη γήρανση;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian πάντως, Αμερικανοί και Αυστραλοί ερευνητές ελπίζουν τώρα ότι ένας παράγοντας που αντιστρέφει τους κύριους δείκτες της γήρανσης σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν εσχάτως σε ποντίκια μπορεί από τον ερχόμενο να δοκιμαστεί και στον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα η οποία υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αλλά και του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακαλύφθηκε ένας τρόπος αποκατάστασης της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων, αντιστρέφοντας πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης των μυών. Ποντίκια ηλικίας δύο ετών έλαβαν μια χημική ουσία επί διάστημα μιας εβδομάδας, με αποτέλεσμα την επιστροφή των κυρίων δεικτών της γήρανσης στα επίπεδα της ηλικίας έξι μηνών.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα και επιδιώκουν να επικεντρωθούν στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η θεωρία της αντιστροφής της διαδικασίας γήρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία νόσων όπως ο καρκίνος, η άνοια και ο διαβήτης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.