Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Εξελίξεις με την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξελίξεις έχουμε στο θέμα της ημερομηνίας πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013. Από περιοχή σε περιοχή σίγουρα διαφέρει, αλλά τα ακόλουθα άρθρα δίνουν μια εικόνα για το τι θα γίνει και το πότε περίπου θα δοθούν τα επιδόματα στους δικαιούχους τους. Ας δούμε τι λένε και τα άρθρα:



------------

Πριν τις 20 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα

Με χθεσινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη επιχορηγούνται οι Δήμοι της χώρας με 114.501.250,96 € για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων μηνών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013. Από αυτά αντιστοιχούν στο Δήμο Χίου για το σκοπό αυτό 634.152,56 €.


Όπως δήλωσε στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ η Διευθύντρια της Δ/νσης Πρόνοιας,Λίτσα Λύκου, τα χρήματα θα τα πάρουν στα χέρια τους οι δικαιούχοι πριν τις 20 Δεκεμβρίου, αφού για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, απαιτούνται 10 με 15 ημέρες.

Σύμφωνα με την ίδια, η υπηρεσία του Δήμου είχε αποστείλει στο Υπουργείο από την 1η Νοεμβρίου την κατάσταση με το ποσό που έπρεπε να χορηγηθεί για τους δικαιούχους της Χίου, όμως για μια ακόμη φορά το Υπουργείο καθυστέρησε τη λήψη απόφασης.

Στο μεταξύ οι δικαιούχοι που είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους στο δήμο Χίου για την ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε απόρους, σταδιακά, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί ο χρόνος χορήγησής των προϊόντων που θα γίνει με αλφαβητική σειρά.

Σε πρώτη φάση θα διανεμηθούν μακαρόνια και κεφαλογραβιέρα, που έχουν ήδη σταλεί.
Η κα Λύκου κάλεσε τέλος του έχοντες κάρτες του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου να μεριμνήσουν για την ανανέωσή τους, μιας και αυτές που διαθέτουν λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, λέγοντας παράλληλα ότι σχεδιάζεται αντί για κάθε δίμηνο που είχαν δικαίωμα να προμηθεύονται τρόφιμα από τα ράφια του, να ισχύει αυτό κάθε μήνα.




------------


Καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα


Την προσεχή Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα της περιόδου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013.

Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας ολοκλήρωσε σήμερα από πλευράς της τη σχετική διαδικασία, που θα προωθηθεί μέσω των Διατραπεζικών Συστημάτων.

Το συνολικό ποσόν που θα κατανεμηθεί ανέρχεται σε 1.663.657,95 ευρώ, καθώς η Υπηρεσία αυτή του Δήμου Καλαμάτας εξυπηρετεί ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας.



------------

Το σχόλιό μας: Για περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων και της κατάθεσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων σε κάθε δήμο ξεχωριστά, καλό είναι ο κάθε αναγνώστης να επικοινωνεί με την πρόνοια που ανήκει ή τον δήμο που κατοικεί και είναι αρμόδιος για τις πληρωμές, για να μαθαίνει το τι θα γίνει ακριβώς στην περιοχή του. 

Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.