Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το παρασκήνιο της εμπλοκής με τον φόρο ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα εμπλοκή την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε με τον φόρο ακίνητης περιουσίας, καθώς, βουλευτές της συμπολίτευσης διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την ρύθμιση ως έχει. Έτσι, δεν κατατέθηκε σήμερα, όπως προβλεπόταν, η ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Λώρα Ιωάννου στον Real Fm, επισήμως από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι η αναβολή της κατάθεσης δεν σχετίζεται με την αναταραχή στις Κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά οφείλεται κυρίως σε τεχνικά ζητήματα, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στο υπουργείο Οικονομικών.
Έτσι, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα την Τρίτη προκειμένου να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως τις 18 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την Λώρα Ιωάννου ωστόσο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Υπάρχει όμως ένα λόμπι βουλευτών αστικών περιοχών, οι οποίοι δεν ξέρουν πως θα αντιδράσουν στο τελικό σχέδιο. Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος, σύμφωνα με τον Real Fm, έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον Real Fm ο Σωτήρης Καψώχας, επισημαίνει ότι η αναβολή στην κατάθεση της ρύθμισης συνδέεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει περισσότερο χρόνο στα δύο κόμματα της συμπολίτευσης να κάνουν τις απαραίτητες παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η εμπλοκή οφείλεται και στην στάση της τρόικας καθώς φεύγοντας από την Αθήνα είχαν κάνει κάποιες παρατηρήσεις στην ελληνική κυβέρνηση και είχε διαπιστώσει κενό 400 εκατ. ευρώ για τον στόχο της εισπραξιμότητας. 

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.