Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

"Χωρίς μεσάζοντες" από το υπουργείο Αργοτικής Ανάπτυξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να μειωθεί το χάσμα των τιμών που υπάρχει μεταξύ «χωραφιού και ραφιού», επιδιώκει με πρωτοβουλίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφέροντας πως το υπουργείο θα νομοθετήσει για τις αγορές των αγροτών, όπου θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στον καταναλωτή χωρίς μεσάζοντες, κάνοντας λόγο για «καρτέλ της ακρίβειας» στα οπωροκηπευτικά.

Την ίδια στιγμή τόνισε, πως από το νέο έτος η καθιέρωση της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων θα βάλει τέλος στις πρακτικές με τα εικονικά τιμολόγια.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Με δύο σημαντικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα επιδιώκουμε να αμβλυνθεί το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις τιμές παραγωγού με τις τιμές στο ράφι. Το επόμενο διάστημα θα νομοθετήσουμε τις «Αγορές Παραγωγών», οπότε απευθείας οι αγρότες θα μπορούν να πουλούν χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα, άρα θα μειωθεί και η τιμή διακίνησης αυτών των προϊόντων.

Το δεύτερο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος, είναι η καθιέρωση βιβλίων εσόδων και εξόδων για τους αγρότες. Έως σήμερα, παρατηρείται το φαινόμενο, με το δέλεαρ της μεγαλύτερης επιστροφής Φ.Π.Α., αρκετοί αγρότες να ενδίδουν στον πειρασμό που τους υποβάλλουν οι έμποροι και σημειώνουν στα τιμολόγια πώλησης των αγροτικών τους προϊόντων υψηλότερες τιμές από τις πραγματικές που πούλησαν τα προϊόντα τους. Έτσι, όμως, νομιμοποιούν τους εμπόρους να πωλούν σε ακριβότερη τιμή το προϊόν στους καταναλωτές. Με την καθιέρωση βιβλίων εσόδων-εξόδων μπαίνει τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Στόχος μας είναι η εξυγίανση σε όλο το κύκλωμα διακίνησης των αγροτικών προϊόντων».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.