Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Επιστήμονες εξετάζουν τη σχέση της ένεσης botox με τον προστάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους τύπους όγκων.
Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της κλινικής μελέτης που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Οι ασθενείς με εντοπισμένο όγκο στον προστάτη ο οποίος δεν έχει κάνει μετάσταση, θα υποβληθούν σε τοπική αγωγή με την γνωστή αλαντοτοξίνη. Ο μισός αδένας θα δεχθεί ένεση botox και ο άλλος μισός ένεση διαλύματος ορού.

Οι 15 άνδρες που συμμετέχουν στην κλινική μελέτη έχει ήδη προγραμματιστεί να υποβληθούν σε ριζική προστατεκτομή. Μετά την επέμβαση τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη θα ελεγχθούν για να διαπιστωθεί κατά ποσό συρρικνώθηκαν από τον botox.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της μεθόδου που έχει ήδη δοκιμαστεί σε τρεις ασθενείς φαίνεται ότι η πλευρά του όγκου στην οποία έγινε ένεση botox συρρικνώθηκε σημαντικά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους τύπους όγκων, ενώ προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενέσεις botox δρουν και κατά της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Χρειάζονται ωστόσο περισσότερα δεδομένα για να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι αποτελεσματική για τους ασθενείς με καρκίνο του προστάτη.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.