Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πληρώστε εισφορές, πάρτε σύνταξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές αλλαγές στο νόμο 4075/2012 περί προαιρετικής ασφάλισης προωθεί το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών, χωρίς ωστόσο να ζημιωθούν οικονομικά τα –ήδη βαλλόμενα από τη μείωση της απασχόλησης- ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο καταρτίζει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα δίδει τη δυνατότητα εξόδου εργαζομένων από την εργασία μέσω αυτασφάλισης με ταυτόχρονη διασφάλιση ορίων συνταξιοδότησης. Βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση αυτή θα είναι η προκαταβολή όλων των εισφορών (εργατικών και εργοδοτικών) για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης.

Ειδικότερα ο ασφαλισμένος στο καθεστώς αυτασφάλισης, θα προκαταβάλει όλο το ασφαλιστικό κόστος μέχρι την οριστική συνταξιοδότησή του. Στην περίπτωση αυτή η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα γίνεται με βάση τα νομοθετημένα όρια που ισχύουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης των εργαζομένων για ένταξη στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Στην πράξη το υπουργείο και τα ασφαλιστικά Ταμεία θα βάλουν χέρι σε «ζεστό χρήμα» διασφαλίζοντας τους ενδιαφερόμενους για τα όρια συνταξιοδότησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.