Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

160 εκατ. € για την απασχόληση των νέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε 160,24 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το καταρχήν ποσό που αντιστοιχεί για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα το 2014 και το 2015, από τα κονδύλια της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα συνολικά κονδύλια από την εν λόγω Πρωτοβουλία ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ και θα διατεθούν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και μαθητείας σε ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 25%. Όλες οι ελληνικές περιφέρειες, πλην των Ιονίων Νησιών, είναι επιλέξιμες για να λάβουν χρηματοδότηση.

Τα κονδύλια από την Πρωτοβουλία θα είναι διαθέσιμα από 1ης Ιανουαρίου 2014 και θα πρέπει να απορροφηθούν μέχρι το τέλος του 2015. Οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να υποβάλλουν τα προγράμματά τους έως το τέλος του 2013. Στόχος, είναι η στήριξη αποκλειστικά νέων ανθρώπων, από 15 έως 25 ετών, οι οποίοι δεν σπουδάζουν, δεν εκπαιδεύονται ή δεν εργάζονται.

Σημειώνεται ότι τα συνολικά κονδύλια που προβλέπονται στον νέο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ (2014-2020) για τη στήριξη των νέων, ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ. Έπειτα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφασίστηκε το ποσό αυτό να κατανεμηθεί εμπροσθοβαρώς, δηλαδή τη διετία 2014- 2015 στις ευρωπαϊκές περιφέρειες όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 25%.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.