Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η τελετή έναρξης της 16ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC). Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη στήριξη της Ελλάδας στο παραολυμπιακό κίνημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η απόφαση της IPC να αναθέσει στη χώρα μας ένα τόσο σημαντικό γεγονός «αντικατοπτρίζει το δυναμισμό τον οποίο σταθερά επιδεικνύει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή».

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά και αποφασιστικά το παραολυμπιακό κίνημα, τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνές επίπεδο» τόνισε ο κ. Ανδριανός, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Παρά τις σημαντικές δυσκολίες που έχει προκαλέσει η δημοσιονομική κρίση των τελευταίων ετών, η Πολιτεία σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή, συνεχίζει, όπως οφείλει, να στηρίζει με κάθε εφικτό τρόπο τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τις ενώσεις και τους αθλητές μας. Άλλωστε η Ελλάδα, η πατρίδα του αθλητικού ιδεώδους, ανεξάρτητα από την όποια συγκυρία, οφείλει να βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία του αθλητικού κινήματος. Το χρέος αυτό μας το υπενθυμίζει καθημερινά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, μας το υπενθυμίζει ο Μαραθώνας, μας το υπενθυμίζει το κατεξοχήν σύμβολο της αρμονίας και του μέτρου, ο Παρθενώνας, μας το υπενθυμίζει το νοητό σημείο αναφοράς κάθε αθλητικής δράσης, ο ιερός τόπος της Ολυμπίας. Αλλά και πιο κοντά σε μας, το μεγάλο γεγονός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 μένει πάντα χαραγμένο στην καρδιά και το μυαλό των Ελλήνων ως μια μεγάλη γιορτή χαράς, άμιλλας και συναγωνισμού, ως ένας θρίαμβος της ανεξάντλητης ανθρώπινης δύναμης, της επιμονής και της αποφασιστικότητας για τη διαρκή υπέρβαση».

Κλείνοντας ο κ. Ανδριανός εξέφρασε την ελπίδα «το διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της Συνέλευσης να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αποτελεσματικότητα να προωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο τις αυθεντικές αξίες του αθλητισμού, τις αξίες που έμπρακτα ενστερνίζεται το παραολυμπιακό κίνημα. Είμαι βέβαιος ότι το σπουδαίο έργο της Επιτροπής υπό τον Φίλιπ Κρέιβεν θα συνεχίζει να εμπλουτίζεται δημιουργικά και στο μέλλον. Στην προσπάθειά σας αυτή, να είστε βέβαιοι πως σταθερά θα βρίσκετε στην Ελλάδα έναν αποφασισμένο σύμμαχο».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης τόνισε ότι «οι εργασίες της IPC είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον του Διεθνούς Παραολυμπιακού Κινήματος. Εδώ θα μπουν οι βάσεις για τη νέα εποχή του Κινήματος που υπηρετούμε όλοι εμείς, ο καθένας από τη δική του θέση. Μια νέα εποχή ακόμη πιο λαμπρή, ακόμη πιο ουσιαστική για τον παγκόσμιο αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γενική Συνέλευση της Αθήνας θα αποτελέσει την απαρχή της επόμενης μέρας για το Κίνημα, ενώ η τελετή έναρξης έκλεισε με την προβολή βίντεο με αγωνιστικά στιγμιότυπα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.