Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η κομποστοποίηση πατάει... Γκάζι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καφέ κάδοι τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Διευρύνεται η αξιοποίηση υπολειμμάτων τροφών στην Αθήνα, με την τοποθέτηση των ειδικών καφέ κάδων κομποστοποίησης σε εμπορικές περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας. Στο Γκάζι, εστιατόρια και καφετέριες μπορούν να πετούν τα υπολείμματα από την παρασκευή του φαγητού αλλά και αποφάγια, σε ξεχωριστούς κάδους που τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων.

«Σαρανταπέντε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, που στόχο έχει την παραγωγή κόμποστ (είδος εδαφοβελτιωτικού) από υπολείμματα τροφών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ανδρέας Βαρελάς και σημείωσε: «Εκτός από τις επιχειρήσεις συμμετέχουν και κάτοικοι της περιοχής, συλλέγοντας τα υπολείμματα τροφών σε κομποστοποιήσιμη σακούλα από καλαμπόκι, η οποία αποσυντίθεται πλήρως κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης».

Η αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφών ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην οδό Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια με ενθαρρυντικά αποτελέσματα κατά την πιλοτική εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Δήμο της Αθήνας, η πρώτη ανάλυση έδειξε καθαρότητα υλικού 92%, γεγονός που οφείλεται αφενός στην καλή συνεργασία Δήμου-δημοτών και τη μελετημένη εκστρατεία ενημέρωσης, αφετέρου στην εκτεταμένη χρήση κομποστοποιήσιμων σακουλών.

- Δείτε εδώ περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

- Δείτε εδώ καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες: www.biowaste.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.