Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τιμές Κολωνακίου στο «καψιμί»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καφές στο ΚΨΜ σε τιμές… Κολωνακίου. «Αλμυρά» κρουασάν και χαρτί υγείας 0,80 ευρώ το ρολό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πιλοτικής εφαρμογής ανάθεσης των ΚΨΜ σε ιδιώτες, πρόγραμμα που ξεκίνησε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στη Θήβα. Και η επιβάρυνση αυτή για τους στρατιώτες έρχεται σε μια στιγμή που ακόμη δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα με τα είδη ρουχισμού και οι οικογένειες πρέπει να βάζουν το… χέρι στη τσέπη.

Όσον άφορα στα ΚΨΜ πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους στρατιώτες. Η πρώτη είχε γίνει πριν από δέκα χρόνια, με τη σίτιση των οπλιτών από ιδιωτικά κέτερινγκ.

Το μέτρο άρχισε και τελείωσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικού στον Πόρο, αφού τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του οι ναύτες έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Κρίθηκε, δε, εκ των ύστερων, ότι το ιδιωτικό κέτερινγκ ήταν και ασύμφορο οικονόμα για τον προϋπολογισμό του Επιτελείου.

Δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται στους νεοσύλλεκτους ο φραπέ 1,40 ευρώ και ο φρέντο καπουτσίνο 1,80 ευρώ, όταν τα ΚΨΜ άλλων μονάδων προσφέρουν καφέ με 0,30 ευρώ. Ακόμη και τα κρουασάν κοστίζουν 1,20 ευρώ, όσο – ίσως και περισσότερο- στα περίπτερα. Ακόμη και το μπουκαλάκι το νερό των 500 ml που πωλείτο 0,20 ανέβηκε στα 0,35. Οι τιμές είναι «αλμυρές» και σε άλλα προϊόντα, όπως οι τυρόπιτες, ενώ τα χαρτιά υγείας δίνονται αντί 0,80 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.