Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ενισχύεται ο τομέας της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης θα είναι 100 εκ. ευρώ.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η τρίτη πρόσκληση του Μέτρου 123Α περί της «Αύξησης της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, που αφορά την ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών - πουλερικών, μελιού, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης θα είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ και δικαιούχοι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα μέσω νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απλουστεύονται οι διαδικασίες ένταξης και δίνεται η δυνατότητα μεταξύ άλλων να υποβληθούν αιτήσεις σε περισσότερους του ενός τομέα για την ίδια ή διαφορετική περιοχή στο πλαίσιο ενιαίας μελέτης, να περιοριστούν σε μια οι υπεύθυνες δηλώσεις στα δικαιολογητικά έγγραφα που θα συνοδεύουν την αίτηση, προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και περιορίζεται το χρονικό διάστημα υποβολής της πρώτης αίτησης πληρωμής από τους 12 στους 8 μήνες, χωρίς δυνατότητα παράτασης.

«Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι να ενισχύουμε τα ελληνικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. «Οι επιχειρήσεις που ενισχύονται», πρόσθεσε, «σε όλη την ελληνική Περιφέρεια από τα προγράμματα μεταποίησης που προωθούμε στο υπουργείο, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη όλης της υπαίθρου, συμβάλλοντας στην αναζωογόνησή της, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, που αποτελεί σήμερα το πλέον οξυμμένο κοινωνικό μας πρόβλημα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.