Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Νεαρός "Χάνιμπαλ" στη Γαλλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρούσμα "κανιβαλισμού" φαίνεται πως σημειώθηκε στην Γαλλία, σύμφωνα με την εισαγγελία της Ταρμπ, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Όπως ανακοινώθηκε, το κρέας που βρέθηκε κοντά στο πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν πρώην στρατιώτη που ομολόγησε ότι έφαγε την καρδιά του θύματός του, ανήκε πράγματι σε άνθρωπο.

"Στο πιάτο βρέθηκαν κομμάτια ανθρώπινης σάρκας", δήλωσε η εισαγγελέας Σαντάλ Φιρμιζιέ-Μισέλ, η οποία ερευνά τη δολοφονία του ηλικιωμένου, στις 15 Νοεμβρίου, από τον Ζερεμί Ρεμπό, 26 ετών, πρώην δεκανέα ο οποίος είχε υπηρετήσει και στο Αφγανιστάν.

Μετά τη σύλληψή του ο 26χρονος είχε δηλώσει στις αρχές ότι διέπραξε το έγκλημα "υπακούοντας στο μήνυμα ενός ανώτερου όντος" και οι ψυχίατροι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι βρισκόταν σε "μυστικιστικό παραλήρημα".

Μέχρι τώρα, οι έρευνες επιβεβαιώνουν όσα ισχυρίζεται ο Ρεμπό, ο οποίος κρατείται σε ψυχιατρική κλινική: ο πρώην δεκανέας είπε στους εισαγγελείς ότι έβγαλε την καρδιά και τη γλώσσα του 90χρονου, τις έψησε και τις έφαγε. Υποστήριξε ότι τον σκότωσε χτυπώντας τον με ένα μεταλλικό αντικείμενο επειδή "του το είπε μια φωνή".

Οι αστυνομικοί είχαν βρει όντως στο τραπέζι του σπιτιού του ηλικιωμένου, στην κοινότητα Νουιλάν, ένα πιάτο που περιείχε κρέας και φασολάκια. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του θύματος είπε ότι του είχαν ξεριζώσει ένα μέρος της καρδιάς και τους είχαν κόψει τη γλώσσα. Δεν ήταν όμως σε θέση να βεβαιώσει εάν ο Ρεμπό έφαγε όντως τη σάρκα του θύματός του.

Μυστήριο παραμένει και το τι ώθησε τον νεαρό Γάλλο στον κανιβαλισμό. Από την έρευνα που έχει γίνει έως τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση με τη στρατιωτική του θητεία. "Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά και τίποτα δεν έχει εξακριβωθεί. Θα πρέπει να εξετάσουμε την προσωπικότητά του, μόλις αυτό καταστεί δυνατόν", είπε η εισαγγελέας.

Ο Ρεμπό απολύθηκε στα τέλη Οκτωβρίου από το Τάγμα Τεθωρακισμένων του Πουατιέ, αφού υπηρέτησε εκεί επί μια πενταετία. Δεν είχε προκαλέσει "κανένα πρόβλημα", σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του και έφυγε οικειοθελώς, αφού αρνήθηκε την ανανέωση ή την παράταση της σύμβασής του.

Φαίνεται ότι στη συνέχεια περιπλανήθηκε για πολλές ημέρες μεταξύ των πόλεων Πο και Ταρμπ, χωρίς να φάει τίποτα και πιθανότατα χωρίς να κοιμηθεί, και μάλλον κατά τύχη βρέθηκε στο Νουιλάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.