Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σε απόγνωση οι παραγωγοί στην Αμαλιάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν τα χρήματά τους για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Την απόγνωση και την απογοήτευσή τους εξέφρασαν στην ευρεία σύσκεψη της Κυριακής που συγκάλεσε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής που η επιστροφή του ΦΠΑ που δικαιούνται έχει… «κωλύσει» στους επανελέγχους της ΔΟΥ. Χρήματα, όπως επεσήμαναν οι παραγωγοί, από τα οποία δεν εξαρτάται μόνο η συνέχιση ή μη των καλλιεργειών τους, αλλά η επιβίωση των οικογενειών τους!

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Μαρίνος και Γιάννης Κουτσούκος, καθώς και ο αναπληρωτής γραμματέας του Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ., Θεόδωρος Βλαγκούλης.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο βουλευτής, Ανδρέας Μαρίνος τόνισε ότι η λύση που πρέπει να προταθεί είναι η ενίσχυση της ΔΟΥ Αμαλιάδας με προσωπικό, προκειμένου, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η διαδικασία των επανελέγχων να ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές μέρες και οι παραγωγοί να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Μάλιστα ο κ. Μαρίνος τόνισε ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Κουτσουβά.

Τέλος, ο κ. Μαρίνος επεσήμανε ότι η ανάθεση της διαδικασίας των επανελέγχων στη Δ.Ο.Υ. Πύργου, θα καθυστερούσε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, άρα και την εξόφληση των παραγωγών.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής, Γιάννης Κουτσούκος τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια μεταβατική λύση καθώς οι ΔΟΥ, μετά τις «συρρικνώσεις», τις συνενώσεις και την απώλεια του προσωπικού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος πρότεινε, έχοντας μιλήσει όπως τόνισε και με υπηρεσιακούς παράγοντες, να πληρωθούν οι παραγωγοί βάσει των στοιχείων που εμφανίζονται στα συστήματα της ΔΟΥ και τα υπόλοιπα να μείνουν σε εκκρεμότητα μέχρι να ξεμπλοκάρει σιγά σιγά η διαδικασία. Παράλληλα, ο κ. Κουτσούκος πρότεινε αντιπροσωπεία των αγροτών να πραγματοποιήσει, συνοδεία βουλευτών, παράσταση στον υπουργό Οικονομικών.

Τέλος, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ., Θεόδωρος Βλαγκούλης τόνισε ότι έχει ήδη απευθυνθεί στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και πως σήμερα κιόλας περιμένει οριστική απάντηση την οποία θα μεταφέρει στους παραγωγούς.
Οι παραγωγοί από την πλευρά τους τόνισαν ότι θα κρατήσουν στάση αναμονής και αυτή την εβδομάδα, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, ωστόσο επεσήμαναν ότι με «μπαλώματα» και προσωρινές λύσεις, το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί σε όλη του τη διάσταση, αλλά θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μάλιστα οι παραγωγοί δήλωσαν στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου απροστάτευτοι και αδικημένοι, τονίζοντας τους πως η στάση που κρατά η Πολιτεία όχι μόνο δεν τους βοηθά, αλλά τους οδηγεί σταδιακά έξω… από τα χωράφια τους!


Πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.